De kræver ikke mange ingredienser - til gengæld er det et must med en kraftig minihakker eller en foodprocessor.
Jeg har lavet dem flere gange, og nu advarer jeg lige: de er meget vanedannende, hvis man er vild med peanuts og chokolade. Og altså, hvem er ikke det? :)
Snickerskugler |
Snickerskugler (ca. 25 stk.)
Ingredienser:
- 75 gram saltede peanuts
- 200 gram dadler
- 3 spsk. peanutbutter (crunchy)
- Mørk chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
- Kom de saltede peanuts i din minihakker og blend dem til smulder. Tag et par spiseskefulde fra, så du har til pynt efter chokoladeovertræk.
- Tilsæt dadlerne og blend til dadlerne er helt findelt.
- Tilsæt til sidst peanutbutter og blend igen til massen er lind og ensartet. "Dejen" må gerne være lidt grov-kornet.
- Tril ca. 25 kugler af massen og stil dem på køl.
- Mens kuglerne står på køl, da smeltes den mørke chokolade. Gør dette i en skål over vandbad.
- Når chokoladen er smeltet, da overtrækkes hver enkelt kugle, og pyntes med finthakkede peanuts.
- Kuglerne stilles igen på køl, til chokoladen har sat sig.
- Opbevares i en tætsluttende beholder på køl, og serveres kolde.
Snickerskugler |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar