onsdag den 20. juli 2016

Havtornis

Så kom sommervarmen endelig til Danmark...det betyder is, is, is :)

Forleden købte jeg et par poser frosne havtorn, med henblik på at lave havtornis. Havtorn har en karakteristisk smag og er enormt syrlige. I folkemunde kaldes havtorn også "Nordens citron" - og det er ikke så underligt. 

Man kan både lave sorbet eller flødeis af havtorn. Jeg valgte at prøve med en flødeis i første omgang. Heldigvis brugte jeg kun den ene pose havtorn, så den anden ligger i fryseren og kan passende vente på at blive til sorbet en dags tid.

Isen her blev virkelig lækker. Den er syrlig og sød på en og samme gang - og så er den silkeblød. Og så skal man heller ikke kimse ad den smukke lyse orange farve. Smuk med smuk på :)

Den kan med fordel serveres med et lille drys lakridspulver. 

Havtornis

Havtornis (0,9 liter)

Ingredienser:
  • 200 gram havtorn
  • 2 dl. vand
  • 2, 5 dl. kondenseret mælk (1 dåse)
  • 3, 5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:
  • Kom havtorn-bærerne i en lille kasserolle, sammen med vandet.
  • Kog bærerne op og blend hele herligheden til en pure, med en stavblender.
  • Hæld pureen gennem en sigte, så kerner og pulp sigtes fra.
  • Sæt havtorn-saften på køl, så den bliver helt kold.
  • Bland herefter kondenseret mælk, fløde og 2 dl. havtorn-saft i en skål.
  • Hæld massen i ismaskinen og kør den til blød softice (ca. 50 minutter).
  • Kom isen i en tætsluttende beholder og sæt den på frost i minimum 4 timer.
  • Server isen med et drys lakridspulver.

Havtornis


Ingen kommentarer:

Send en kommentar