mandag den 3. februar 2020

Fastelavnsboller med nougat og remonce

Det er den tid på året igen!!! Fastelavn!!! Argh!!!
I guder, hvor jeg ikke orker de der tåbelige udklædningsfester. 

Men så er det jo godt, at der også findes skønne, skønne fastelavnsboller. Altså, når nu fastelavn absolut skal være en ting! :)

Her kommer den helt gammeldags variant, som er en smørfyldt og blød gærdej, fyldt med gode sager indeni. Her er det nougat og remonce, men det kunne også sagtens have været hindbærsyltetøj og vanillecreme. Jeg har pyntet dem ved at dyppe dem i chokoladegenache, men man kan også blot lave en dejlig glasur til det formål.

Fastelavnsboller med nougat og remonce

Fastelavnsboller med nougat og remonce (14-16 stk.)

Ingredienser:
  • 2 dl. sødmælk
  • 100 gram smør
  • 50 gram gær
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 450 gram hvedemel
  • 100 gram marcipan
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør (blødt)
  • 100 gram nougat
  • 1 æg til pensling
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 dl. fløde
  • krymmel

Fremgangsmåde:
  • Start med at smelte smørret i en lille gryde. 
  • Når smørret er smeltet tilsættes mælken, og det varmes op, så det bliver "lillefinger-varmt".
  • Smuldr gæren i en stor skål, og tilsæt hertil sukker, salt, kardemomme og vanillesukker.
  • Hæld den lune blanding af smør og mælk over gæren og rør det ud til en ensartet masse.
  • Tilsæt ægget og rør rundt endnu engang.
  • Til sidst tilsættes melet (lidt ad gangen), og dejen røres glat og smidig på røremaskine, eller æltes godt i gennem på et meldrysset bord.
  • Dejen stilles herefter til hævning i ca. en time. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
  • I mens dejen hæver, da røres remoncen sammen, af marcipan, sukker og blødt smør. Der skæres endvidere 14-16 stykker nougat.
  • Når dejen har hævet, da tændes ovnen, som forvarmes til 200 grader.
  • Dejen tippes nu ud på et bord, og slås sammen. Herefter udrulles den i en rektangel, i ca. 5 mm tykkelse.
  • Dejen skæres nu ud i 14-16 lige store firkanter.
  • På hver firkant lægges et stykke nougat, samt en stor tsk. remonce. 
  • Hjørnerne foldes sammen om fyldet, og dejen lukkes helt i samlingerne. 
  • Bollerne placeres på en bageplade med bagepair, med samlingerne ned ad.
  • Bollerne stilles nu til efterhævning i 30 minutter.
  • Når bollerne har hævet, da pensles de med æg, og bages ca. 10 minutter midt i ovnen. De skal være gyldne.
  • Bollerne afkøles herefter på en rist.
  • Når bollerne er afkølet, da laves chokoladegenachen.
  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål. 
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det trække i et par minutter.
  • Rør herefter massen sammen til ensartet masse, hvor i fastelavnsbollerne dyppes.
  • Når fastelavnsbollerne er dyppet, kan de drysses med krymmel og serveres.

Fastelavnsboller med nougat og remonce

Fastelavnsboller med nougat og remonce

Ingen kommentarer:

Send en kommentar