onsdag den 12. februar 2020

S´more

"S´more" er en sammentrækning af ordene "some more", og er en lækker lille dessert. Den passer rigtig godt til chokoladeelskere...

Man kan vel egentlig sige, at det er en nyfortolkning af den velkendte lejrbåls-klassiker "mariekiks og skumfidus". Her er der bare tilsat chokolade. En hel del faktisk. Og chokolade...det har altså aldrig skadet nogen :)

Desserten er super nem - og kan laves dagen i forvejen. Og så ser den også bare rigtig fin ud i hvert sit lille dessertglas...

S´more
S´more (4-6 stk. afhængig af størrelsen på dessertglassene)

Ingredienser:
  • 175 gram god mørk chokolade (gerne mellem 60 og 70%)
  • 1 dl. sødmælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Et nip havsalt
  • 2-3 digestive-kiks
  • 2 pass. æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
  • Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
  • Kom mælken i en lille kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet.
  • Når chokoladen er smeltet og mælken er varm, da hældes mælken ud over den smeltede chokolade. Rør herefter midt i skålen med en dejskraber til chokolade og mælk bliver en blank og homogen masse.
  • Pisk fløden til en let skum, og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen med en dejskraber. Kom flødeskummet i lidt ad gangen.
  • Fordel moussen i dine dessertglas og stil på køl. Minimum 6 timer, men meget gerne natten over.
  • Inden servering knuser du kiksene i grove stykker og drysser på toppen af din chokolademousse.
  • Herefter pisker du dine æggehvider stive, og tilsætter sukkeret lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Tilsæt til sidst citronsaften, og pisk til din marengs er sej.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor top af marengs midt på chokolademoussen. Brænd til sidst marengsen  med en lille bunsenbrænder og server straks.


S´more
S´more

Ingen kommentarer:

Send en kommentar