Man kan vel egentlig sige, at det er en nyfortolkning af den velkendte lejrbåls-klassiker "mariekiks og skumfidus". Her er der bare tilsat chokolade. En hel del faktisk. Og chokolade...det har altså aldrig skadet nogen :)
Desserten er super nem - og kan laves dagen i forvejen. Og så ser den også bare rigtig fin ud i hvert sit lille dessertglas...
S´more |
Ingredienser:
- 175 gram god mørk chokolade (gerne mellem 60 og 70%)
- 1 dl. sødmælk
- 2 dl. piskefløde
- Et nip havsalt
- 2-3 digestive-kiks
- 2 pass. æggehvider
- 100 gram sukker
- 1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
- Kom mælken i en lille kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet.
- Når chokoladen er smeltet og mælken er varm, da hældes mælken ud over den smeltede chokolade. Rør herefter midt i skålen med en dejskraber til chokolade og mælk bliver en blank og homogen masse.
- Pisk fløden til en let skum, og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen med en dejskraber. Kom flødeskummet i lidt ad gangen.
- Fordel moussen i dine dessertglas og stil på køl. Minimum 6 timer, men meget gerne natten over.
- Inden servering knuser du kiksene i grove stykker og drysser på toppen af din chokolademousse.
- Herefter pisker du dine æggehvider stive, og tilsætter sukkeret lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Tilsæt til sidst citronsaften, og pisk til din marengs er sej.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor top af marengs midt på chokolademoussen. Brænd til sidst marengsen med en lille bunsenbrænder og server straks.
S´more |
S´more |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar