lørdag den 14. september 2019

Skyrboller

Skyrboller er det nye sort - og det kan man faktisk godt forstå. For det er altså en virkelig lækker form for brød. Og så er det lige knap så syndigt, som andre brødtyper.

Her er der ingen mel - men til gengæld er de proppet med god protein, og gode fibre.
Altså, what's not to like?

Det var min søde kollega, Stine, der havde prøvet kræfter med de her boller, og så var hun så sød, at hun havde en med på arbejde til mig. Den bolle smagte simpelthen så godt, at jeg liiiige selv måtte prøve med en portion. 

Og det bliver ikke sidste gang, for de er virkelig overraskende gode - og så sunde, at man næsten får god samvittighed af at spise dem :)

Skyrboller

Skyrboller (8 stk.)

Ingredienser:
  • 450 gram neutral skyr
  • 4 æg
  • 160 gram havregryn
  • 2 spsk. af den gule "Husk" (loppefrøskaller)
  • 1 tsk. havsalt
  • 3 tsk. bagepulver
  • Eventuelt sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:
  • Slå æggene ud i en stor skål, og pisk dem let sammen.
  • Tilsæt skyr, og pisk dette sammen med æggene, til massen er ensartet. Brug et almindeligt piskeris.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser og vend dejen rundt så den samler sig og bliver ensartet.
  • Lad dejen stå i skålen i 10-15 minutter
  • Tænd ovnen, og lad den forvarme til 175 grader varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Når dejen har hvilet kan den formes til boller. Den har en lidt "spøjs" konsistens og kan virke lidt gummiagtig. Men det skal du ikke lade dig skræmme af.
  • Form 8 boller af ca. 110 gram dej pr. bolle.
  • Sæt dem på en bageplade, drys med sesamfrø, og bag dem midt i ovnen i 20-25 minutter. De skal blive godt gyldne.
  • Lad bollerne afkøle helt på en bagerist, inden du spiser dem. Hvis de er for varme når de skæres over, kan de virke klæge i midten. Det klæge forsvinder når de afkøles og bollerne vil desuden falde lidt sammen under afkøling.
  • Spis bollerne som alternativ til almindeligt bagværk.
  • Bollerne opbevares i køleskab - og kan også fryses.


Skyrboller

Skyrboller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar