Jeg har endda kastet mig ud i en surdej, men det vil ikke rigtig virke for mig. Efter at have ventet på den i fem døgn (og den stadig ikke var som den skulle være), så måtte jeg jo bage noget andet. Og noget uden den fordømte surdej!!
Valget faldt på foccaciabrød - og halleluja, det blev altså virkelig lækkert.
Et nemt og hyggeligt madbrød at bage, som passer til hvad som helst.
Foccaciabrød |
Ingredienser:
- 20 gram gær
- 5 dl. koldt vand
- 600 gram hvedemel
- 12 gram havsalt
- 1 dl. olivenolie + olie til at smøre skål og bradepande
- Havsalt til drys
- Frisk timian eller rosmarin til drys
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i en røreskål og tilsæt det kolde vand.
- Tilsæt salt, og halvdelen af melet. Rør det let sammen.
- Tilsæt resten af melet og rør dejen på en røremaskine. Bliv ved med at ælte, til dejen samler sig om dejkrogen som en klump, og dejen "slår" mod skålens sider.
- Smør en stor skål med olivenolie og vip den færdig-æltede dej herover i. Dæk med et klæde og lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.
- Når dejen har hævet vippes dejen ud i en bradepande, som er smurt med olivenolie (alternativt kan man bruge bagepapir).
- Fordel dejen med fingrene, så den når ud i bradepandens hjørner. Fugt fingrene lidt - så er det nemmere.
- Dæk bradepanden med husholdningsfilm, og lad den hæve yderligere en time.
- I mens opvarmes ovnen til 230 grader varmluft.
- Når brødet er færdig-hævet, da hældes en dl. olivenolie ud over dejen. Fordel det så godt det lader sig gøre.
- Herefter stikkes fingrene ned i dejen, så der laves en masse huller, hvor olien kan lægge sig.
- Drys til sidst med friske krydderurter og havsalt.
- Bag brødet midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Afkøl brødet på en bagerist.
Foccaciabrød |
Foccaciabrød |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar