tirsdag den 14. januar 2020

Foccaciabrød

Her i det nye har jeg skiftet kagerne ud med brød. Bare rolig - det er ikke permanent, jeg fik bare lige lyst :)

Jeg har endda kastet mig ud i en surdej, men det vil ikke rigtig virke for mig. Efter at have ventet på den i fem døgn (og den stadig ikke var som den skulle være), så måtte jeg jo bage noget andet. Og noget uden den fordømte surdej!!

Valget faldt på foccaciabrød - og halleluja, det blev altså virkelig lækkert.
Et nemt og hyggeligt madbrød at bage, som passer til hvad som helst.

Foccaciabrød
Foccaciabrød (et stort brød - til 1 bradepande).

Ingredienser:
  • 20 gram gær
  • 5 dl. koldt vand
  • 600 gram hvedemel
  • 12 gram havsalt
  • 1 dl. olivenolie + olie til at smøre skål og bradepande
  • Havsalt til drys
  • Frisk timian eller rosmarin til drys

Fremgangsmåde:
  • Smuldr gæren i en røreskål og tilsæt det kolde vand.
  • Tilsæt salt, og halvdelen af melet. Rør det let sammen.
  • Tilsæt resten af melet og rør dejen på en røremaskine. Bliv ved med at ælte, til dejen samler sig om dejkrogen som en klump, og dejen "slår" mod skålens sider.
  • Smør en stor skål med olivenolie og vip den færdig-æltede dej herover i. Dæk med et klæde og lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.
  • Når dejen har hævet vippes dejen ud i en bradepande, som er smurt med olivenolie (alternativt kan man bruge bagepapir).
  • Fordel dejen med fingrene, så den når ud i bradepandens hjørner. Fugt fingrene lidt - så er det nemmere.
  • Dæk bradepanden med husholdningsfilm, og lad den hæve yderligere en time.
  • I mens opvarmes ovnen til 230 grader varmluft.
  • Når brødet er færdig-hævet, da hældes en dl. olivenolie ud over dejen. Fordel det så godt det lader sig gøre. 
  • Herefter stikkes fingrene ned i dejen, så der laves en masse huller, hvor olien kan lægge sig.
  • Drys til sidst med friske krydderurter og havsalt.
  • Bag brødet midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Afkøl brødet på en bagerist.

Foccaciabrød

Foccaciabrød




Ingen kommentarer:

Send en kommentar