mandag den 16. december 2019

Vaniljekranse

Der er godt og vel en uge til juleaften, og det er tid til at få fyldt kagedåserne, så der er lidt til kaffen før eller efter julemiddagen.

Mine kagedåser er i år fyldt med lækre brune kager (find også denne opskrift her på bloggen), samt søde og sprøde vaniljekranse. Jeg glæder mig til at servere de lækre småkager for mine julegæster den 24. december. 

Vaniljekranse tager ikke lang tid at lave, så du kan sagtens nå det. Det er et super hyggeligt bage-projekt - lige til at komme i julestemning af :)

Vaniljekranse

Vaniljekranse (ca. 50 stk.)

Ingredienser:
  • 200 gram blødt smør
  • 1/2 vaniljestang
  • 180 gram sukker
  • 1 stort æg
  • 250 gram hvedemel
  • 75 gram mandelmel

Fremgangsmåde:
  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at få stuetemperatur inden du går i gang med bagningen.
  • Tænd ovnen og lad den forvarme til 200 grader, og gør en bageplade klar med bagepapir, samt en sprøjtepose af stof, med en stjernetylle (str. 10).
  • Kom smørret i en skål og pisk det godt sammen med sukkeret med en håndmixer.
  • Flæg den halve vaniljestang og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt sukkeret, så du får skilt vanillekornene fra hinanden. Pisk "vaniljesukkeret" sammen med smør og sukker.
  • Pisk ægget i.
  • Bland hvedemel og mandelmel sammen, og ælt det godt ind i dejen. Hvis du ikke har mandelmel, så kan du bruge 75 gram hele mandler, og blende dem helt fint. Det fungerer lige så godt som færdigt mandelmel.
  • Når dejen er ensartet, da kommes den i din sprøjtepose. Tag med fordel lidt dej ad gangen, så bliver det lettere at sprøjte vaniljekransene ud. Det er desuden vigtigt, at du bruger en sprøjtepose af stof. En engangssprøjtepose i plast vil flække, da dejen er temmelig fast.
  • Sprøjt nu fine kranse ud på din bageplade med bagepapir. De skal have en diameter svarende til ca. en fem-krone. Sørg for, at der er lidt plads mellem dine vaniljekranse, da kagerne vil flyde lidt ud.
  • Bag vaniljekransene midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. De skal være gyldne inden du tager dem ud.
  • Køl vaniljekransene af på en bagerist, og kom dem i en kagedåse der slutter tæt, når de er helt kolde.

Vaniljekranse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar