lørdag den 7. december 2019

Fudge med saltkaramel


Det er atter engang blevet december, og det er tid til at få et par nye juleopskrifter på bloggen.
Nu må vi se hvor meget jeg når inden jul...

Uanset, så er det årets hyggeligste tid at stå i køkkenet på. Julemusik i højtalerne og julelysene tændt både ude og inde - så kan der trylles i køkkenet og julestemningen kommer snigende med lynets hast.

Her får I opskriften på hjemmelavet fudge med saltkaramel. 
Det er mit første forsøg med fudge, men ikke det sidste. Jeg tænker, at fudge kan varieres i det uendelige, hvilket jo er et hit i sig selv.

Den her er rimelig enkel - og det skal man ingenlunde kimse ad. Den smager af ren luksus :)

PS: Nederst i indlægget finder I iøvrigt et vaskeægte "lifehack" til kogning af fudge. En simpel løsning der gør, at et håndholdt termometer ikke falder ned i gryden :D

Fudge med saltkaramel

Fudge med saltkaramel (ca. 60 stk.)

Ingredienser:
  • 3 dl. piskefløde
  • 250 gram sukker
  • 2 dl. lys sirup
  • 2-3 tsk. flagesalt
  • 100 gram koldt smør i tern
  • 180 gram hvid chokolade (finthakket)

Fremgangsmåde:
  • Kom piskefløde, sukker, sirup og salt i en stor, tykbundet gryde og kog det op, i mens du rører i gryden undervejs. Brug et piskeris.
  • Kog massen til den når en temperatur på 124 grader. Hold øje med det hele tiden, så det ikke koger over. Det tager ca. 30 minutter at nå den ønskede temperatur.
  • I mens massen koger gør du smør og hvid chokolade klar - og du beklæder en form på 20x20 cm. med bagepapir. Stil tingene klar.
  • Når massen når den rette temperatur, da tager du gryden af varmen og tilsætter smør-tern og hakket hvid chokolade. Pisk massen godt i gennem, til den har en ensartet og blank overflade.
  • Hæld fudge-massen op i din beklædte form, og bank denne et par gange ned i bordet. Så undgår du lufthuller i din fudge. 
  • Drys med flagesalt og stil din fudge på køl.
  • Når fudgen har sat sig (efter 2-3 timer) kan du tippe den ud af formen, fjerne bagepapiret og skære den ud i mundrette stykker. Brug en skarp kniv, så du får skarpe kanter på dine stykker.
  • Jeg lader dog min fudge stå på køl i ca. 48 timer - det synes jeg gør noget godt for både konsistens og smag. Den bliver mindre "sukret" og smelter på tungen på en mere lækker måde.
  • Opbevar fudgen på køl i en tætsluttende beholder, indtil den skal serveres.
  • Fudgen kan holde sig på køl i et par uger.
  
Fudge med saltkaramel
Fudge med saltkaramel
             
Lifehack til kogning af blandt andet fudge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar