Sådan havde jeg det her i januar. Og hvad gør man så?
Tja, man laver naturligvis en portion, som man så kan nyde, mens gemalen (som ikke kan lide risalamande - forstå det, hvem der kan) står på ski i alperne.
Så lidt på bagkant får I her opskriften på den ultimative juledessert - som også smager mere end godt midt i januar :)
Risalamande |
Risalamande (til 6-8 personer)
Ingredienser:
- 1 l. sødmælk
- 2 dl. grødris
- 1 vanillestang
- 70 gram sukker
- 150-200 gram smuttede mandler
- 4 dl. piskefløde
- Kirsebærsauce
Fremgangsmåde:
- Kom risene og mælken i en tykbundet gryde, og kog op under omrøring. Når det koger skrues ned på lavt blus, og der lægges låg på gryden.
- Vej sukkeret af, og kom det i en lille skål. Flæk herefter vanillestangen - mas kornene ud i lidt sukker, og kom "vanillesukkeret" i skålen med afvejet sukker. Kom vanillestængerne ned i gryden, og lad dem koge sammen med ris og mælk.
- Kog risengrøden i 40-50 minutter under jævnlig omrøring. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.
- Når risengrøden har den ønskede konsistens (tyk, men ikke fast), da tages gryden af varmen. Vanillestængerne fiskes op, og sukkeret og vanillekornene røres ud i den varme grød.
- Nu sættes grøden på køl, til den er helt gennemkold. Lad den gerne stå på køl til næste dag.
- Når grøden er kold, da skal risalamanden "samles":
- Smut mandlerne og hak dem i grove stykker.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Rør rundt i grøden, og tilsæt først mandlerne. Herefter vendes flødeskummet i lidt efter lidt. Smag på risalamanden og smag eventuelt til med mere sukker, eller vanillesukker.
- Serveres kold, med lun kirsebærsovs "on the side".
Risalamande |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar