torsdag den 31. januar 2019

Risalamande

Kender I det, at man, efter julen, bare slet ikke synes, at man har fået risalamande nok?

Sådan havde jeg det her i januar. Og hvad gør man så? 
Tja, man laver naturligvis en portion, som man så kan nyde, mens gemalen (som ikke kan lide risalamande - forstå det, hvem der kan) står på ski i alperne.

Så lidt på bagkant får I her opskriften på den ultimative juledessert - som også smager mere end godt midt i januar :)

Risalamande

Risalamande (til 6-8 personer)

Ingredienser:
  • 1 l. sødmælk
  • 2 dl. grødris
  • 1 vanillestang
  • 70 gram sukker
  • 150-200 gram smuttede mandler
  • 4 dl. piskefløde
  • Kirsebærsauce

Fremgangsmåde:
  • Kom risene og mælken i en tykbundet gryde, og kog op under omrøring. Når det koger skrues ned på lavt blus, og der lægges låg på gryden.
  • Vej sukkeret af, og kom det i en lille skål. Flæk herefter vanillestangen - mas kornene ud i lidt sukker, og kom "vanillesukkeret" i skålen med afvejet sukker. Kom vanillestængerne ned i gryden, og lad dem koge sammen med ris og mælk.
  • Kog risengrøden i 40-50 minutter under jævnlig omrøring. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.
  • Når risengrøden har den ønskede konsistens (tyk, men ikke fast), da tages gryden af varmen. Vanillestængerne fiskes op, og sukkeret og vanillekornene røres ud i den varme grød.
  • Nu sættes grøden på køl, til den er helt gennemkold. Lad den gerne stå på køl til næste dag.
  • Når grøden er kold, da skal risalamanden "samles":
  • Smut mandlerne og hak dem i grove stykker.
  • Pisk fløden til en let flødeskum.
  • Rør rundt i grøden, og tilsæt først mandlerne. Herefter vendes flødeskummet i lidt efter lidt. Smag på risalamanden og smag eventuelt til med mere sukker, eller vanillesukker.
  • Serveres kold, med lun kirsebærsovs "on the side".


Risalamande

Ingen kommentarer:

Send en kommentar