torsdag den 31. januar 2019

Kuvertbrød eller kuverthorn

Vintervejr er suppevejr. 

Suppe er bare lækkert - i alle mulige varianter. Er det rigtig koldt derude, så findes der næsten ikke bedre aftensmad, end rygende varm suppe. 

Og brød skal der naturligvis også til. Er det hjemmebagt, synes jeg, at det er ekstra lækkert - og de her kuvertbrød er super gode til suppe. De kan dog også sagtens spises til alt muligt andet...

De er nemme at bage, ser fine ud og smager fortrinligt. Whats not to like? :)

Kuvertbrød/horn

Kuvertbrød/horn (16 stk.)

Ingredienser:
  • 1,5 dl. mælk
  • 25 gram gær
  • 75 gram margarine
  • Ca. 375 gram hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 æg (+ 1 æg til pensling)

Fremgangsmåde:
  • Lun mælken og rør herefter gæren ud heri.
  • Kom melet i en skål og smuldr margarinen ud i melet. Tilsæt herefter salt.
  • Hæld mælk/gær-blandingen ud over melet, og tilsæt ægget. Ælt det hele sammen, og ælt det godt og grundigt. Brug gerne en røremaskinen.
  • Stil herefter dejen til hævning i en halv time, et lunt sted.
  • Efter hævning deles dejen i to lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel, som efterfølgende deles i otte trekanter.
  • Hver trekant rulles til et horn, og hornene lægges på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Hornene efterhæver nu i ca. 20 minutter. Lad ovnen forvarme til 200 grader i mens.
  • Pisk ægget sammen, og pensl hvert horn med æg.
  • Bag herefter bages hornene i 15-20 minutter - og køler til sidst af på en bagerist.

Kuvertbrød/horn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar