søndag den 23. december 2018

Nougattrøffel med valnødder og marcipan

Alt det jeg ikke har nået i december, det når jeg så sjovt nok her i de allersidste timer før juleaften. Det er ferie, gaverne er klar, julefreden har indfundet sig og julen kan bare komme an...og så føles det som om, at jeg har al tid i verden...åbenbart :)

Den her kan I også lige nå, hvis der skulle mangle lidt juleslik til den skønne juleaften og de hyggelige juledage. Og det er altså en uforskammet lækker lille sag.

Nougattrøffel med valnødder og marcipan

Nougattrøffel med valnødder og marcipan (ca. 30 stk.)

Ingredienser:
  • 100 gram nougat
  • 40 gram finthakket hvid chokolade 
  • 50 gram finthakket mørk chokolade (70%)
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 30 gram koldt smør
  • 80 gram valnødder
  • 50 gram marcipan
  • 1 spsk. kakaonibs
  • Usødet kakaopulver til drys

Fremgangsmåde:
  • Skær nougaten i mindre stykker og kom den i en dyb skål, sammen med både den hvide og den mørke, finthakkede chokolade.
  • Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld den ud over nougat og chokolade.
  • Blend massen med en stavblender.
  • Tilsæt smør (i små tern) og blend igen til massen er ensartet.
  • Hak valnødderne og skær marcipanen i små bitte tern. Vend herefter valnødder, marcipan og kakonibs i trøffelmassen.
  • Fordel massen i en firkantet form (ca. 15x18 cm.), beklædt med bagepapir. 
  • Glat overfladen og stil trøffelmassen på køl i mindst 6 timer, til den er helt fast i konsistensen.
  • Når trøffelmassen er gennemkold, da skæres den ud i små firkanter med en skarp kniv, og vendes i usødet kakaopulver.
  • Opbevares i en tætsluttende beholder på køl, indtil servering.

Nougattrøffel med valnødder og marcipan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar