Netop sådan er den her vanilleis, som er en sikker hitter.
Den kan serveres til alle mulige slags kager og frugt - men den kan så sandelig også sagtens stå ganske alene.
Det her er, intet mindre end, en uforskammet god vanilleis!
Vanilleis |
Vanilleis (ca. 1 liter)
Ingredienser:
- 1 ds. kondenseret mælk
- 0,5 liter piskefløde
- 1 fed - eller - 2 tynde vanillestænger
- 1 tsk. flormelis
- Bland den kondenserede mælk sammen med piskefløden. Brug et piskeris til at få blandingen ensartet.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene i flormelissen og gnid kornene fra hinanden med en kniv
- Rør vanillekornene i massen med kondenseret mælk og fløde.
- Hæld ismassen i en ismaskine og kør isen i ca. 50 minutter. Isen skal have konsistens som blød softice.
- Når isen er færdigrørt kommes den i en tætsluttende beholder og sættes i fryseren. Lad isen stå her i minimum 4 timer inden den serveres.
Vanilleis |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar