tirsdag den 17. januar 2017

Vanilleis

Der findes næsten ikke noget, der er bedre end en virkelig god is. Silkeblød og fuld af smag.

Netop sådan er den her vanilleis, som er en sikker hitter. 
Den kan serveres til alle mulige slags kager og frugt - men den kan så sandelig også sagtens stå ganske alene.

Det her er, intet mindre end, en uforskammet god vanilleis!

Vanilleis

Vanilleis (ca. 1 liter)

Ingredienser:
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 0,5 liter piskefløde
  • 1 fed - eller - 2 tynde vanillestænger
  • 1 tsk. flormelis
Fremgangsmåde:
  • Bland den kondenserede mælk sammen med piskefløden. Brug et piskeris til at få blandingen ensartet.
  • Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene i flormelissen og gnid kornene fra hinanden med en kniv
  • Rør vanillekornene i massen med kondenseret mælk og fløde.
  • Hæld ismassen i en ismaskine og kør isen i ca. 50 minutter. Isen skal have konsistens som blød softice.
  • Når isen er færdigrørt kommes den i en tætsluttende beholder og sættes i fryseren. Lad isen stå her i minimum 4 timer inden den serveres.

Vanilleis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar