lørdag den 21. januar 2017

Bløde hvedeflutes

At bage brød er ofte lidt af en videnskab. Men nogle gange skal det også bare være nemt og hurtigt. Og skal det tilmed være virkelig lækkert, så er den her opskrift genial!

Opskriften her giver tre lækre, bløde hvedeflutes, som er ideelle at servere til lidt af hvert. Smagen er neutral og let saltet - og det gør disse flutes lækre til både en god suppe, til ostebordet eller til for eksempel tunmousse.

Bløde hvedeflutes

Bløde hvedeflutes (3 stk.)

Ingredienser:
  • 50 gram gær
  • 50 gram sukker
  • 2 dl. piskefløde
  • 2,5 dl. varmt vand (fra hanen)
  • ca. 500 gram hvedemel
  • Havsalt

Fremgangsmåde:
  • Gæren smuldres og sukkeret tilsættes. Lad det stå ca. 5 minutter til sukkeret begynder at opløse gæren.
  • Bland den kolde fløde med det varme vand, og hæld denne blanding over gæren. Rør rundt, så gæren opløses helt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til sidst dejen glat og smidig.
  • Del dejen i tre portioner og form hver dejklump til et aflangt flute. 
  • Læg de tre flutes på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad denne forvarme, mens de tre flutes hæver i ca. 20 minutter.
  • Efter hævningen ridses der med en kniv og prikkes med en gaffel i dejen.
  • De tre flutes pensles med neutral olie og drysses med rigeligt havsalt.
  • Bag de tre flutes i 10-15 minutter, midt i ovnen.
  • Afkøles på en bagerist og skæres i passende stykker inden servering.

Bløde hvedeflutes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar