Opskriften her giver tre lækre, bløde hvedeflutes, som er ideelle at servere til lidt af hvert. Smagen er neutral og let saltet - og det gør disse flutes lækre til både en god suppe, til ostebordet eller til for eksempel tunmousse.
Bløde hvedeflutes |
Bløde hvedeflutes (3 stk.)
Ingredienser:
- 50 gram gær
- 50 gram sukker
- 2 dl. piskefløde
- 2,5 dl. varmt vand (fra hanen)
- ca. 500 gram hvedemel
- Havsalt
Fremgangsmåde:
- Gæren smuldres og sukkeret tilsættes. Lad det stå ca. 5 minutter til sukkeret begynder at opløse gæren.
- Bland den kolde fløde med det varme vand, og hæld denne blanding over gæren. Rør rundt, så gæren opløses helt.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til sidst dejen glat og smidig.
- Del dejen i tre portioner og form hver dejklump til et aflangt flute.
- Læg de tre flutes på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader og lad denne forvarme, mens de tre flutes hæver i ca. 20 minutter.
- Efter hævningen ridses der med en kniv og prikkes med en gaffel i dejen.
- De tre flutes pensles med neutral olie og drysses med rigeligt havsalt.
- Bag de tre flutes i 10-15 minutter, midt i ovnen.
- Afkøles på en bagerist og skæres i passende stykker inden servering.
Bløde hvedeflutes |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar