Efter massevis af julebag og nytårskransekage, er det faktisk rigtig dejligt at bage noget, der bare er "helt almindeligt". I dag faldt valget på sprøde og syrligt-søde citronspecier.
En lækker lille sprød småkage, som knaser dejligt. Den smager både sukkersødt og har en dejlig syrlighed fra citronen. Uhm...
Citronspecier |
Citronspecier (ca. 75 stk.)
Ingredienser:
- 225 gram smør
- 125 gram flormelis
- 1 vanillestang
- 300 gram hvedemel
- Revet skal fra en citron + 1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Start med at flække vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud. Bland kornene med lidt flormelis, så kornene skiller sig ad.
- Bland "vanillesukkeret", flormelis, mel og fintrevet citronskal i en skål. Rør godt rundt med en ske, så vanillekorn og citronskal fordeler sig godt i blandingen.
- Tilsæt smør i mindre stykker og ælt massen sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt citronsaften når dejen har samlet sig og ælt saften ind i dejen.
- Del dejen i to og rul hver portion til en pølse, med en diameter på størrelse med en femkrone.
- Læg de to dej-ruller i fryseren i ca. en time.
- Lad ovnen forvarme til 180 grader.
- Skær dejen ud i runde kager, med en tykkelse på ca. 5 millimeter.
- Fordel kagerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er lidt plads mellem kagerne, da de flyder en lille smule ud.
- Bag kagerne midt i ovnen, i 7-8 minutter.
- Afkøl kagerne på en rist efter bagningen.
- Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse.
- Tip: dej-rullerne kan nemt ligge længere i fryseren, så du kan med fordel lave dejen i god tid og bage småkagerne lige når det passer.
Citronspecier |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar