søndag den 8. januar 2017

Citronspecier

2017 er en uge gammel og hverdagen har for længst tag i os alle.

Efter massevis af julebag og nytårskransekage, er det faktisk rigtig dejligt at bage noget, der bare er "helt almindeligt". I dag faldt valget på sprøde og syrligt-søde citronspecier.

En lækker lille sprød småkage, som knaser dejligt. Den smager både sukkersødt og har en dejlig syrlighed fra citronen. Uhm...

Citronspecier

Citronspecier (ca. 75 stk.)

Ingredienser:
  • 225 gram smør
  • 125 gram flormelis
  • 1 vanillestang
  • 300 gram hvedemel
  • Revet skal fra en citron + 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
  • Start med at flække vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud. Bland kornene med lidt flormelis, så kornene skiller sig ad.
  • Bland "vanillesukkeret", flormelis, mel og fintrevet citronskal i en skål. Rør godt rundt med en ske, så vanillekorn og citronskal fordeler sig godt i blandingen.
  • Tilsæt smør i mindre stykker og ælt massen sammen til en ensartet dej.
  • Tilsæt citronsaften når dejen har samlet sig og ælt saften ind i dejen.
  • Del dejen i to og rul hver portion til en pølse, med en diameter på størrelse med en femkrone.
  • Læg de to dej-ruller i fryseren i ca. en time.
  • Lad ovnen forvarme til 180 grader.
  • Skær dejen ud i runde kager, med en tykkelse på ca. 5 millimeter.
  • Fordel kagerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er lidt plads mellem kagerne, da de flyder en lille smule ud.
  • Bag kagerne midt i ovnen, i 7-8 minutter.
  • Afkøl kagerne på en rist efter bagningen.
  • Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse.
  • Tip: dej-rullerne kan nemt ligge længere i fryseren, så du kan med fordel lave dejen i god tid og bage småkagerne lige når det passer. 

Citronspecier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar