lørdag den 31. december 2016

Kransekage

Når man tager hul på et nyt år, så skal der naturligvis kransekage til.

Jeg synes, det er virkeligt hyggeligt at bage den selv. Her får I Mette Blomsterbergs opskrift  og lidt billeder af mine kransekagestykker, som skal serveres til nytårsfesten i aften. 
Jeg synes selv, at de er blevet ret så fine - og så smager de (uden at prale) uhyggeligt godt.

Frk. Fuglesang ønsker hermed GODT NYTÅR!

Kransekagestykker

Kransekagestykker (ca. 60 stk.)

Ingredienser:
  • Til selve kransekagemassen:
  • 1000 gram ren rå marcipan (jeg bruger altid Ren Rå Odense)
  • 300 gram flormelis
  • 80 gram æggehvide
  • Til pynten:
  • 75 gram flormelis
  • 30 gram pass. æggehvide
  • Smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde:
  • Del marcipanen i mindre stykker og kom det op i en skål.
  • Ælt flormelis godt ind i marcipanen.
  • Tilsæt æggehviden lidt efter lidt, til massen er homogen. Alt æltearbejdet gøres nemmest på en røremaskine, men kan også laves med håndkraft.
  • Læg kransekagemassen på køl (i en frysepose) i minimum to timer - gerne til næste dag.
  • Rul kransekagemassen ud i lange pølser og tryk dem let i toppen, så de bliver en anelse trekantede.
  • Mål af i 6 cm. lange stykker. Brug et målebånd.
  • Bag kransekagestykkerne midt i en forvarmet oven, ved 200 grader i ca. 15 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke. De skal være gyldne. Bag med fordel med to bageplader ovenpå hinanden, så undervarmen ikke bliver for kraftig.
  • Afkøl kransekagestykkerne helt (på en rist) inden de pyntes.
  • Smelt den mørke chokolade og dyp kransekagestykkerne heri, så de får en chokoladebund. Læg dem til at tørre på siden, så chokoladen ikke ødelægges.
  • Rør en glasur af pass. æggehvide og flormelis. Den skal være blank og sej.
  • Kom glasuren i et kornet og dekorer kransekagestykkerne med den fine hvide glasur, når chokoladen er hærdet.
  • Lad glasuren hærde helt op, inden stykkerne lægges i en lufttæt beholder.
  • Opbevares køligt, men ikke på køl.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar