fredag den 8. juli 2016

Chokoladeis

Jeg har sommerferie og al tid i verden til nye projekter. Jubi!

I dag stod den på chokoladeis, som blev rørt på ismaskinen. Og ja - man kan godt spise is i en regnfuld, dansk sommer. Basta!

Jeg har selv fundet på denne is, da jeg (ved en fejl) var kommet til at købe en dåse kondenseret mælk med chokolade. Den fejlkøbe dåse blev forvandlet til denne chokoladeis, og det var slet ikke nogen dårlig forvandling.

Isen blev skøn, cremet og smager sødt og fyldigt af chokolade.

Chokoladeis

Chokoladeis (0,9 liter)

Ingredienser:
  • 1 dåse kondenseret mælk med chokolade (ca. 400 ml.)
  • 4 dl. piskefløde
  • 1 dl. minimælk
  • 3 tsk. usødet kakao
  • 60 gram mørk chokolade (finthakket)

Fremgangsmåde:
  • Kom den kondenserede mælk i en skål og tilsæt piskefløden.
  • Pisk (med et piskeris) de to ingredienser godt sammen, til en ensartet masse.
  • Tilsæt minimælken og kakopulveret og pisk igen til massen er ensartet.
  • Hæld ismassen i ismaskinen og kør ismassen i ca. 40 minutter. Når isen har konsistens som softice, tilsættes den finthakkede chokolade direkte i ismaskinen.
  • Kom isen i en beholder og lad den gennemfryse på frost i minimum tre timer.

Chokoladeis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar