Jeg laver altid koldskål selv i stedet for at købe den færdig. Det er både billigere og smager bedre. Den spises altid med kammerjunkere - og skal det være luksusudgaven, så kommes der vanilleis og friske jordbær i.
Jeg har set flere, der har lavet en såkaldt koldskålis...og hey, koldskål og is i samme ombæring...whats not to like?
Koldskålis skulle afgjort afprøves, så her er min versinon af koldskålis, og det er altså en hitter. Just saying :)
Koldskålis med knuste kammerjunkere |
Ingredienser:
- 2,5 dl. kærnemælk
- 2,5 dl. ymer
- 2,5 dl. piskefløde
- 120 gram sukker
- Kornene fra en vanillestang
- Saften fra en halv citron
- Kammerjunkere (til servering)
Fremgangsmåde:
- Bland kærnemælk, ymer, piskefløde og sukker i en skål. Lad blandingen stå lidt, til sukkeret er opløst.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Brug med fordel lidt sukker, til at skille kornene ad.
- Kom vanillekornene og citronsaften i mælkeproduktblandingen og rør godt rundt, så vanillekornene fordeler sig i massen.
- Hæld blandingen i ismaskinen og lad den køre i ca. 40 minutter.
- Sluk maskinen og kom ismassen i en beholder, som stilles til indfrysning i fryseren, i ca. 3-4 timer.
- Ved servering knuses en håndfuld kammerjunerer og drysses hen over isen. Kan med fordel serveres med friske jordbær.
Koldskålis |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar