søndag den 10. juli 2016

Koldskålis med knuste kammerjunkere

Når det er sommer i Danmark, så bugner butikkerne af kartoner med koldskål, og poser med sprøde kammerjunker. Det er vel nok en af danskernes favorit-spiser på denne årstid. Det er så afgjort også en af mine.

Jeg laver altid koldskål selv i stedet for at købe den færdig. Det er både billigere og smager bedre. Den spises altid med kammerjunkere - og skal det være luksusudgaven, så kommes der vanilleis og friske jordbær i.

Jeg har set flere, der har lavet en såkaldt koldskålis...og hey, koldskål og is i samme ombæring...whats not to like?

Koldskålis skulle afgjort afprøves, så her er min versinon af koldskålis, og det er altså en hitter. Just saying :)

Koldskålis med knuste kammerjunkere
Koldskålis med knuste kammerjunkere (ca. 0,9 l.)

Ingredienser:
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 2,5 dl. ymer
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 120 gram sukker
  • Kornene fra en vanillestang
  • Saften fra en halv citron
  • Kammerjunkere (til servering)

Fremgangsmåde:
  • Bland kærnemælk, ymer, piskefløde og sukker i en skål. Lad blandingen stå lidt, til sukkeret er opløst.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Brug med fordel lidt sukker, til at skille kornene ad.
  • Kom vanillekornene og citronsaften i mælkeproduktblandingen og rør godt rundt, så vanillekornene fordeler sig i massen.
  • Hæld blandingen i ismaskinen og lad den køre i ca. 40 minutter.
  • Sluk maskinen og kom ismassen i en beholder, som stilles til indfrysning i fryseren, i ca. 3-4 timer.
  • Ved servering knuses en håndfuld kammerjunerer og drysses hen over isen. Kan med fordel serveres med friske jordbær.

Koldskålis


Ingen kommentarer:

Send en kommentar