lørdag den 14. maj 2016

Hindbæris med mørk chokolade

Altså...den der ismaskine er et kæmpe hit - og sommeren bliver i sandhed en "afprøv alle de forskellige is du kan - sommer"!

Her har jeg givet mig i kast med en hindbæris med stykker af mørk chokolade. Og hold nu bøtte, den blev uhørt lækker. Blød, cremet og syrlig-sød, lige som jeg allerbedst kan lide det.

- og så kan jeg da afsløre, at jeg har lagt i støbeskeen til en Champagne Sorbet, så inden længe kommer der endnu mere is her på bloggen. Tja, det stopper faktisk nok ikke lige foreløbig :)

Hindbæris med mørk chokolade

Hindbæris med mørk chokolade (ca. 0,9 liter)

Ingredienser:
  • 2,5 dl. kondenseret mælk (1 dåse)
  • 2 dl. vand
  • 250 gram frosne hindbær (bliver til 2,5 dl. hindbærsaft)
  • 2,5 dl. fløde
  • saft fra 0,5 citron
  • 60 gram mørk chokolade, hakket i grove stykker

Fremgangsmåde:
  • Kom hindbærerne i en kasserolle, sammen med vandet. Giv hindbærerne et opkog og brug en stavblender til at fintdele hindbærerne helt.
  • Hæld hindbærpureen gennem en sigte, så du kun har hindbærsaften tilbage.
  • Pres saften af den halve citron ned i hindbærsaften og lad den afkøle.
  • Når hindbærsaften er afkølet blandes den sammen med den kondenserede mælk og fløden. Sørg for, at massen er helt ensartet.
  • Hele herligheden skulle gerne give ca. 8 dl. færdigrørt ismasse.
  • Tænd for din ismaskine og hæld ismassen ned i maskinen.
  • Efter 35 minutter hældes den hakkede chokolade ved, og ismassen fryses videre i 25 minutter.
  • Når ismassen har kørt 60 minutter slukkes maskinen og isen puttes i en tætlukkende beholder og stilles i fryseren i minimum 2 timer.
  • Pyntes eventuelt med frysetørrede hindbær.


Hindbæris med mørk chokolade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar