Med sol kommer varme - og med varme kommer IS!
Jeg har rigtig længe ønsket mig en ismaskine. Jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget mere fantastisk, end at kunne lave sin egen is, i alle tænkelige (og utænkelige) smagsvarianter.
Og nu er ismaskinen endelig "in the house". Wee :)
Selvom den kun er få dage gammel, så har den selvfølgelig allerede kørt sin første portion is. Og det er favorit-isen over dem alle, nemlig: Citron Sorbet.
En blød og lækker en af slagsen, som I her skal få opskriften på.
Jeg kan mærke - at denne sommer bliver en is-sommer ud over det sædvanlige :)
Citron Sorbet |
Citron Sorbet (ca. 0,6 liter)
Ingredienser:
- 3 dl. vand
- 3 dl. sukker
- 2 dl. citronsaft (ca. 4 citroner)
- Fintrevet citronskal
- 1 pass. æggehvide
Fremgangsmåde:
- Først skal du koge og afkøle en sukkerlage:
- Hæld vand og sukker i en kasserolle, og kog det op ved kraftig varme.
- Kog nu lagen, til alt sukkeret er smeltet, ved middel varme i 3-5 minutter.
- Hæld sukkerlagen i en beholder og stil den i køleskabet i minimum to timer.
- Når sukkerlagen er afkølet, skal sorbeten røres:
- Riv citronskal i en skål, og pres citronsaften ned i skålen. Sørg for, at du ikke får kernerne med (brug med fordel en lille sigte).
- Hæld den afkølede sukkerlage ned til citronsaften og rør det godt sammen med en ske.
- Tænd for din ismaskine og hæld hele herligheden ned i maskinen.
- Kør sorbeten på maskinen i ca. 40 minutter.
- Når sorbeten har kørt de 40 minutter på maskinen, piskes en pass. æggehvide stiv.
- Heri vendes sorbeten, til du har en ensartet masse.
- Hæld nu sorbeten, tilsat den stiftpiskede æggehvide, tilbage i ismaskinen, og kør atter sorbeten i ca. 25 minutter.
- Kom derefter den færdige sorbet i en tætsluttende beholder og sæt den i fryseren i minimum et par timer.
- Nu kan du servere den skønne sorbet, lige når du ønsker det.
Netop færdigrørt Citron Sorbet |
Citron Sorbeten efter et par timer i fryseren |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar