søndag den 26. juli 2015

Madbrød med hvidløg, timian og havsalt

Hjemmebagt brød er altid lækkert - for det meste tager det bare rigtig lang tid at lave et godt brød, på grund af de lange hævetider.
Men det kan godt lade sig gøre at fremtrylle et lækkert madbrød til aftensmaden, selvom man kommer i tanke om det i sidste øjeblik. Denne opskrift gør det i hvert fald muligt. Og så smager brødet rigtig, rigtig godt :)


Madbrød med hvidløg, timian og havsalt

Madbrød med hvidløg, timian og havsalt (1 rundt brød)

Ingredienser:
  • 50 gram smør
  • 2 dl. sødmælk
  • 0,5 dl. creme fraiche
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1-2 fed hvidløg
  • 350 gram hvedemel
  • Havsalt til drys

Fremgangsmåde:
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og tilsæt creme fraiche.
  • Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt presset hvidløg, sukker, salt og hvedemel. Hold lidt af melet tilbage.
  • Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen. Tilsæt eventuelt resten ag melet, hvis dejen er for klistret.
  • Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm. i diameter) og læg det på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Rids brødet igennem, så der dannes 8 trekanter.
  • Pensl brødet med mælk, og drys med timian og havsalt.
  • Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader, i ca. 20 minutter. Brødet sættes i en kold ovn.
  • Server det lune brød til for eksempel en god suppe, eller en sammenkogt ret.

Madbrød med hvidløg, timian og havsalt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar