Men det kan godt lade sig gøre at fremtrylle et lækkert madbrød til aftensmaden, selvom man kommer i tanke om det i sidste øjeblik. Denne opskrift gør det i hvert fald muligt. Og så smager brødet rigtig, rigtig godt :)
Madbrød med hvidløg, timian og havsalt |
Madbrød med hvidløg, timian og havsalt (1 rundt brød)
Ingredienser:
- 50 gram smør
- 2 dl. sødmælk
- 0,5 dl. creme fraiche
- 25 gram gær
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. tørret timian
- 1-2 fed hvidløg
- 350 gram hvedemel
- Havsalt til drys
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
- Hæld blandingen i en skål og tilsæt creme fraiche.
- Rør gæren ud heri.
- Tilsæt presset hvidløg, sukker, salt og hvedemel. Hold lidt af melet tilbage.
- Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen. Tilsæt eventuelt resten ag melet, hvis dejen er for klistret.
- Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm. i diameter) og læg det på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Rids brødet igennem, så der dannes 8 trekanter.
- Pensl brødet med mælk, og drys med timian og havsalt.
- Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader, i ca. 20 minutter. Brødet sættes i en kold ovn.
- Server det lune brød til for eksempel en god suppe, eller en sammenkogt ret.
Madbrød med hvidløg, timian og havsalt |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar