Jeg elsker citroner, og lækre sager med citron. Syrligheden gør, at bagværk og andet godt bliver friskt, og netop derfor bruger jeg også glad og gerne citron i hvad som helst.
Forleden faldt jeg over denne opskrift, på lækre cookies med masser af citronsmag. De er nemme at lave og smager fantastisk.
Lemon Butter Cookies |
Lemon Butter Cookies (35 stk.)
Ingredienser:
- 230 gram stuetempereret smør
- 150 gram sukker
- 1 æg
- 2 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. citronsaft fra en frisk citron
- 315 gram hvedemel
- Eventuelt lidt flormelis til pynt
Fremgangsmåde:
- Pisk smør og sukker til det bliver luftigt.
- Pisk ægget i og tilsæt revet citronskal og citronsaft.
- Pisk melet i - og tag til sidst dejen ud på et meldrysset bord og ælt det hele godt sammen. Ælt ikke for længe, da smørret så vil blive for blødt.
- Del dejen i 35 stykker og tril hvert stykke til en kugle.
- Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk hver enkelt kugle lidt flad med gaffel. Kuglerne skal trykkes forsigtigt, så de ikke bliver mast - og så du let kan fjerne gaflen igen og bevare det lille rillede mønster.
- Bag kagerne ved 180 grader i ca. 12 minutter. De skal være let gyldne i kanterne.
- Afkøl kagerne på en bagerist.
- Drys eventuelt med flormelis lige inden servering.
- Kagerne kan opbevares i en dåse, og holder i ca. tre uger.
Lemon Butter Cookies |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar