fredag den 24. juli 2015

Lemon Butter Cookies

"Citroner er sure - siger nogen..."
Jeg elsker citroner, og lækre sager med citron. Syrligheden gør, at bagværk og andet godt bliver friskt, og netop derfor bruger jeg også glad og gerne citron i hvad som helst.
Forleden faldt jeg over denne opskrift, på lækre cookies med masser af citronsmag. De er nemme at lave og smager fantastisk.


Lemon Butter Cookies

Lemon Butter Cookies (35 stk.)

Ingredienser:
  • 230 gram stuetempereret smør
  • 150 gram sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 1 spsk. citronsaft fra en frisk citron
  • 315 gram hvedemel
  • Eventuelt lidt flormelis til pynt

Fremgangsmåde:
  • Pisk smør og sukker til det bliver luftigt. 
  • Pisk ægget i og tilsæt revet citronskal og citronsaft.
  • Pisk melet i - og tag til sidst dejen ud på et meldrysset bord og ælt det hele godt sammen. Ælt ikke for længe, da smørret så vil blive for blødt.
  • Del dejen i 35 stykker og tril hvert stykke til en kugle.
  • Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk hver enkelt kugle lidt flad med gaffel. Kuglerne skal trykkes forsigtigt, så de ikke bliver mast - og så du let kan fjerne gaflen igen og bevare det lille rillede mønster.
  • Bag kagerne ved 180 grader i ca. 12 minutter. De skal være let gyldne i kanterne.
  • Afkøl kagerne på en bagerist.
  • Drys eventuelt med flormelis lige inden servering.
  • Kagerne kan opbevares i en dåse, og holder i ca. tre uger.

Lemon Butter Cookies

Ingen kommentarer:

Send en kommentar