lørdag den 11. juli 2015

Hjemmelavet jordbærmarmelade

Marmelade af sommerens søde, friske bær, smager bare bedst!!
Jeg gik på jordbærrov i min mors have i går, og kogte jordbærmarmelade lige omkring midnat. Jeg elsker sommerferie, når man har al tid i verden. Og jeg elsker nylavet marmelade.

Ud i sommerhaverne med jer - find alle de lækre bær - spis så du revner i mens du plukker - og lav marmelade af dem du måtte have tilbage. Så har du sommer på glas, til "nydning" - også når sommeren er forbi. Det er ren win win :)


Hjemmelavet jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade (6 almindelige glas)

Ingredienser:

  • 1 kg. friske jordbær
  • 1 kg. syltesukker (sukker indeholdende pektin og konserveringsmiddel)
  • 1 dl. vand
  • Lidt atamon til at skylle glassene med
  • 6 rene og skoldede syltetøjsglas
Fremgangsmåde:
  • Rens og skyl bærerne og hæld dem i en gryde.
  • Tilsæt syltesukker og vand og bring det hele i kog, under omrøring.
  • Kog i 5-8 minutter og rør lidt undervejs.
  • I mens bærerne koger, skylles de omhyggeligt rengjorte og skoldede syltetøjsglas med atamon, og den overskydende atamon hældes fra.
  • Når marmeladen er færdigkogt tages gryden af varmen, og der skummes urenhederne fra med en ske.
  • Den kogende marmelade hældes nu på glas - låget skrues på med det samme og glasset stilles på hovedet. Dette for at undgå at låget buler op og der kommer luft mellem låg og marmelade. På den måde holder konserveringen bedre.
  • Lad glassene afkøle mens de står på hovedet. Når de er kolde kan de uåbnede glas holde sig uden for køleskabet, mens åbnede glas skal stå på køl.

    Tip: Alle bær kan anvendes - også frosne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar