søndag den 24. maj 2015

Koldthævede havreboller

Den her måde at bage boller på, er så nem, at det næsten burde være forbudt!

Jeg har fået opskriften af min rigtig gode veninde, Marianne. Og jeg har brugt den ret ofte, simpelthen fordi det er så super nemt at gå til - og super dejligt med friskbagt brød til morgenmaden i weekenderne, eller hvis der kommer gæster.

Bollerne har en lidt grov struktur og smager dejligt både med og uden diverse former for pålæg. De holder sig friske længe, så når man har bagt i weekenden, så er der også til madpakken om mandagen.
Dejen skal hæve i køleskabet, og det betyder også, at her kan den sagtens stå et par dage og man så kan bage det antal boller man har behov for på det givende tidspunkt. På den både er der frisk brød lige når det passer dig.
Dejen er ydermere god til fri fortolkning - den kan sagtens tåle en håndfuld tørrede tranebær, en gang hakkede nødder, eller kerner af en eller anden art. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Fordelene er mange med den her opskrift. Det er bare at sætte i gang :)

Koldthævede havreboller


Koldthævede havreboller (18 stk.)

Ingredienser:
  • 25 gram gær
  • 7,5 dl. koldt vand
  • 3 spsk. olie
  • 0,5 spsk. fint salt
  • 1 spsk. honning
  • 150 gram havregryn (det kan både være groft eller fint valsede)
  • 750 gram hvedemel

Fremgangsmåde:
  • Sørg for at vælge en stor skål til at røre dejen sammen i.
  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, olie og honning.
  • Rør havregrynene i.
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen og sørg for, at det er rørt helt ud. Dejen skal være våd og klistret.
  • Kom husholdningsfilm hen over skålen og stil den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet og sætter dejklatter af på en bageplade, beklædt med bagepapir. Brug to skeer til dette.
  • Lad bollerne hvile, mens ovnen forvarmer til 220 grader.
  • Pensl bollerne med vand og bag dem i 18-20 minutter, midt i ovnen.
  • Bollerne afkøles lidt inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar