lørdag den 16. maj 2015

Brownies

En helt klassisk brownie, serveret med vanilleis og hindbærcoulis, det går man bare aldrig fejl af.
Brownies er nemmer at bage selv, og her kommer min opskrift på den klassiske kage. Jeg tilsætter godt med hakkede valnødder, da jeg synes, at det er dejligt med lidt "bid", i den ellers så bløde kage.

Brownies

Brownies (40 stk. - eller 20 portioner)

Ingredienser:
  • 250 gram smør
  • 150 gram chokolade i små stykker (70%)
  • 4 æg
  • 250 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 3 spsk. usødet kakao
  • 200 gram groft hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Smelt smørret, sammen med chokoladen, i en gryde over svag varme. Lad massen køle af inden videre brug.
  • Pisk sukker og æg til en luftig "æggesnaps".
  • Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i "æggesnapsen".
  • Vend til sidst den afkølede chokolade-blanding i.
  • Hæld dejen i en lille bradepande (ca. 20x30 cm.), beklædt med bagepapir, og bag den midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Når kagen er bagt, og afkølet, skæres den ud i 40 firkanter og er klar til servering (gerne med vanilleis, hindbærcoulis og/eller frisk frugt).
  • Tip: for en lidt mere "fudge-agtig" og fast brownie, kan man med fordel stille de små firkanter i køleskabet nogle timer inden servering. Sørg blot for, at de er pakket lufttæt.
Brownies

Ingen kommentarer:

Send en kommentar