Napoleonshatte kan man sagtens selv bage - også så de står mere end mål med bagerens faktisk. Jeg bager dem af og til, og laver dem altid i mini udgave. Så bliver det lidt som en småkage...en eksklusiv en af slagsen dog. Så bliver det også tilladt at spise mere end én :)
Små napoleonshatte |
Små napoleonshatte (32 stk.)
Ingredienser:
- 150 gram hvedemel
- 75 gram flormelis
- 100 gram koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. koldt vand
- 125 gram ren, rå marcipan
- 150 gram mørk chokolade (til bundene)
Fremgangsmåde:
- Bland mel og flormelis sammen i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt æggeblommen og vand og saml hurtigt dejen.
- Stil den tildækket i køleskabet i mindst en halv time.
- I mens dejen står på køl, deler du marcipanen i 32 stykker og triller hvert stykke til en kugle.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 millimeter tyk plade.
- Stik da runde kager ud med en udstikker på 5-6 cm. i diameter.
- Saml den overskydende dej og gentag udstikningen til du har 32 runde kager.
- Læg en marcipankugle på midten af hver kagebund og saml med tre fingre dejen om marcipankuglen med et let tryk.
- Sæt napoleonshattene på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 5 minutter, ved 200 grader.
- Når napoleonskagerne er bagt afkøles de på en bagerist.
- Når napoleonshattene er kolde, dyppes bundene i smeltet, mørk chokolade. Når chokoladen er størknet, er de små kager klar til servering.
- Kan opbevares i en tætlukket dåse i et par dage.
Små napoleonshatte |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar