torsdag den 12. februar 2015

Vanilleparfait

Her kommer mit første forsøg på hjemmelavet is!
Jeg kastede mig ud i at lave vanilleparfait, da det efter sigende skulle være ligetil, når man (endnu) ikke ejer en ismaskine. Opskriften er (selvfølgelig) fra Mette Blomsterberg, og det blev en virkelig lækker og cremet parfait, fyldt med de lækreste vanillekorn.

Det er iskold lykke :)

Vanilleparfait med touch af lime

Vanilleparfait (til 6 personer)

Ingredienser:
  • 1 vanillestang
  • 60 gram sukker
  • 0,5 dl. pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl. piskefløde
  • Evt. smagsstof - her kan du bruge hvad som helst (skal af citron eller lime, lakridspulver, frysetørret hindbær etc.).

Fremgangsmåde:
  • Flæk vanillestangen og skrab de fine korn ud med en lille kniv. Bland/mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene deles fra hinanden.
  • Pisk "vanillesukkeret", resten af sukkeret og æggeblommerne til en luftig æggesnaps.
  • Pisk, i en anden skål, piskefløden til en meget let skum.
  • Vend fløde og æggesnap sammen.
  • Hvis du har valgt at tilsætte et smagsstof, så er det nu, at du skal vende dette i.
  • Fyld vanilleparfait-cremen på seks små glas, eller andre forme, af ca. 1,5 dl. (Tip: hvis du gerne vil have parfaiten ud af den form den fryses i, kan du med fordel bruge en cup-cakeform af silikone. Da kan isen meget let trykkes ud, selvom den er gennem-frossen).
  • Vanilleparfaiten skal stå på frys i minimum tre timer inden den kan serveres.

Vanilleparfait

Iskold lykke! (Vanilleparfait)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar