tirsdag den 10. februar 2015

Kanelsnegle

Når det er koldt derude...
Når det er vinterferie...

Når det føles som om, at man har alt tid i verden...
Når det lige om lidt ringer på døren af sød og savnet veninde...

- så er det på sin plads at hygge i køkkenet og trylle lækkerier frem.
I dag blev det til lækre kanelsnegle, pyntet med fin hvid glasur. Opskriften er fra Annemette Voss (sidste års vinder af "Den store bagedyst"), og det var første gang, at jeg skulle prøve denne variant. Det bliver absolut ikke den sidste...mums :)

Kanelsnegle

Kanelsnegle (20 stk.)

Ingredienser:
  • Til gærdejen:
  • 2 dl. sødmælk
  • 50 gram gær
  • 100 gram blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 gram sukker
  • 500 gram hvedemel
  • Til remoncen:
  • 150 gram blødt smør
  • 100 gram brun farin
  • 2 spsk. stødt kanel
  • I øvrigt:
  • 1 æg til pensling
  • 1 æggehvide og ca. 100 gram flormelis til glasur

Fremgangsmåde:
  • Først skal du lave gærdejen:
  • Lun mælken i en lille kasserolle. Hæld den lune mælk op i en skål og smuldr gæren heri. Gør rundt til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt æg, krydderier, salt og sukker og rør det godt sammen med et piskeris.
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør igen (gerne på røremaskine).
  • Tilsæt resten af melet og rør til det er sammenhængende med resten af dejen - tilsæt da det bløde smør i små klumper og rør nu dejen blank og smidig (ca. 10 minutter på røremaskinen).
  • Dejen skal være blød, fedtet og blank.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted, i ca. 30 minutter.
  • I mens laver du remoncen:
  • Kom det bløde smør, farin og kanel i en skål og ælt massen sammen. Dette gøres bedst med klør fem. Remoncen skal være fedtet og blød - og ensartet, så der ikke er klumper af rent smør.
  • Når dejen har hævet skal du lave sneglene:
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30x45 cm. Sørg for at have mel på bordet, så dejen ikke sidder fast på bordpladen.
  • Fordel remoncen ud over gærdejen - brug en bred kniv, eller en palet. Sørg for, at du får remonce helt ud til kanterne af dejen.
  • Rul dejen tæt sammen på den lange led, så du får en roulade, og skær rouladen ud i 20 lige store stykker.
  • Placer sneglene på to bageplader, beklædt med bagepapir. Den yderste lille snip på hver snegl puttes ind under sneglen, så den ikke folder sig op under bagningen. 
  • Tryk sneglene med et fladt, let håndtryk - så de bliver lidt fladere end før.
  • Læg et fugtigt klæde over sneglene og lad dem hæve igen, i ca. 30 minutter. I mens forvarmer du ovnen til 200 grader,
  • Når sneglene har hævet, da pensles de med sammenpisket æg og bages midt i ovnen, i ca. 12 minutter (de skal være gyldne).
  • Afkøl sneglene på en rist efter bagning.
  • Når sneglene er kølet lidt af, kan du pynte med glasur. Glasuren piskes sammen med en håndmikser.
  • Start med at piske æggehviden skummende og hæld da flormelis i lidt efter lidt. Pisk til konsistensen er sej, blank og ensartet.
  • Lav evt. et lille cornette af bagepapir og sprøjt glasuren på efter sneglenes form.
Kanelsnegle


Ingen kommentarer:

Send en kommentar