Jeg håber, at I vil nyde julefreden der ude - og ikke mindst nyde alle julens søde og sprøde sager.
Skulle der mangler en lille knasende "lækkerhed", så kommer her opskriften på brændte mandler. Dem kan man lige nå, her dagen før dagen. De er super lækre og så både smager og dufter de af jul!
Med ønsket om en glædelig og fredfyldt jul til jer alle
Frk. Fuglesang
Brændte mandler |
Brændte mandler
Ingredienser:
- 200 gram hele mandler med skræl
- 175 gram sukker
- 1 dl. vand
Fremgangsmåde:
- Hæld alle ingredienserne i en pande med høje kanter, og varm hele herligheden op under kraftig varme og under omrøring.
- Først koger mandlerne i sukkerlagen og pludselig begynder vandet at fordampe og sukkeret bliver tørt og hvidt.
- Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring, til sukkeret bliver brunt og flydende. Skru evt. ned til jævn varme.
- Sørg for, at din tålmodighed er i højeste gear under hele processen.
- Når mandlerne har fået sukkermassen fordelt over det hele, så hældes de varme mandler ud på et stykke bagepapir. Pas på - det er meget varmt!
- Spred mandlerne fra hinanden så meget som muligt og lad dem køle af.
- Når mandlerne er kolde kan de brækkes fra hinanden og serveres.
- Opbevares i en kagedåse eller lign.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar