Jeg er lidt i tvivl om, hvor jeg har opskriften fra, men noget siger mig, at det er min kusine Dorthe, der står bag. Det er i hvert fald en opskrift jeg har haft i gemmerne siden jeg var barn, og den bliver aldrig udskiftet til fordel for en anden variant. Havregrynskugler fås nemlig ikke bedre end disse.
Havregrynskugler (ca. 45 stk.)
Ingredienser:
- 100 gram blødt smør
- 100 gram flormelis
- 125 gram havregryn
- 2 spsk. usødet kakao
- 1 spsk. stærk, færdig-brygget kaffe
- Kokosmel, sukker eller andet til at rulle kuglerne i
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne (på nær kaffen) puttes i en skål og æltes godt sammen. Det er fristende at bruge en maskine, men det gøres nemmest og hurtigst med "klør 5".
- Når massen er tæt på at være samlet, så hældes kaffen i og dejen æltes færdigt-
- Massen stilles i køleskab i ca. 30 minutter, inden den trilles til små kugler, og rulles i enten kokosmel, sukker, kakao eller hvad men nu ønsker.
- Havregrynskuglerne opbevares på køl, til de skal serveres.
Havregrynskugler |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar