Sidste jul forsøgte jeg mig med denne julesmåkage, og den må blive en del af mine jule-kagedåsers indhold fremover. Det er en nem småkager, som smager dejligt.
Og så skader det jo heller ikke, at sende en kærlig tanke til farmor, når man står i køkkenet og bager.
Jødekager (ca. 60 stk.)
Ingredienser:
- 150 gram koldt smør
- 250 gram sigtet hvedemel
- 0,5 tsk. hjortetaksalt, som er sigtet sammen med melet
- 75 gram sukker
- 1 æg + 1 æg til pensling
- Sukker (perlesukker eller almindeligt sukker), kanel og hakkede mandler, som skal bruges til pynt
- Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det sammen med mel og hjortetaksalt.
- Bland sukkeret i og saml til sidst dejen med ægget.
- Dejen æltes let, til den er ensartet og blød.
- Dejen lægges i køleskabet og hviler ca. en time. Dejen skal blive helt kold, så er den nemmest at arbejde med.
- Den kolde dej rulles ud lidt ad gangen. Den udrullede dej skal være ca. 1 mm. tyk,
- Nu stikkes kagerne ud med en rund udstikker (eller med en hjerteudstikker, hvis de skal ligne mine).
- Kagerne sættes på bageplade med bagepapir, og her pensles de med sammenpisket æg, og drysses med en blanding af finthakkede mandler, sukker og kanel.
- Bag kagerne på anden øverste ribbe i ovnen, ved 200 grader, i ca. 7 minutter (hold øje, så de ikke bliver for mørke).
- Kagerne køler af på en bagerist.
- Opbevares i en tætsluttende dåse.
Jødekager |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar