Jeg har gjort hende kunsten efter siden sidste jul, da jeg var så heldig at arve min mosters gamle æbleskivepande. Så nu kan jeg føre æbleskive-traditionen videre - selvom jeg nok ikke vil nærme mig de hundrede.
I øvrigt har æbleskiver ikke kun hørt julen til i min familie - det har altid været tradition, at der er blevet spist æbleskiver i marken, den dag høsten blev skudt i gang. Det husker jeg som noget rigtig hyggeligt.
Æbleskiver in the making |
Ingredienser:
- 0,5 liter sødmælk
- 375 gram hvedemel
- 250 gram smeltet margarine
- 5 æggeblommer
- 5 æggehvider
- Mælken lunes i en gryde og piskes herefter sammen med melet i en stor skål.
- Æggeblommerne røres i.
- Den smeltede margarine røres i.
- Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Nu er den klar til brug.
- Varm æbleskivepanden godt op, og put en lille klat margarine i hvert hul (dette er kun nødvendigt den første gang).
- Hæld nu dej i hvert hul og vendt til kanterne er så faste/bagte, at du kan vende æbleskiverne rundt.
- Vend nu æbleskiverne rundt og lade æbleskiverne stege på den modsatte side.
- Vend æbleskiverne rundt til de er ensartet bagt på alle sider. Det tager en 2-3 minutter.
- Fortsæt dette til al dejen er brugt. Bag æbleskiverne ved middel varme.
- Æbleskiverne kan sagtens laves i forvejen og varmes op inden servering. Læg dem i et ildfast fad, og varm dem (med staniol over) til de er lune. (ca. 30 minutter ved 150 grader).
- Æbleskiverne spises med syltetøj og sukker/flormelis.
Æbleskiver |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar