fredag den 14. november 2014

Den lækreste chokolademousse

Chokolademousse er en klassiker og hvis den er lavet rigtigt, så smager det også fantastisk. Jeg har ofte mødt chokolademousse som er både tung og (undskyld sproget) lidt vammel. Af denne grund er chokolademousse en dessert, som jeg ikke selv har turdet kaste mig ud i. Ikke før nu.
For nogle dage siden faldt jeg over denne opskrift, og min chokolademousse-debut blev en stor succes. Denne mousse er cremet, luftig, lækker og smager virkelig meget af chokolade.
Og yes sir...det er en Blomsterberg-opskrift. Den dame kan noget!

Chokolademousse med mandel-krokant (til 6 personer)

Ingredienser:
  • Til mandel-krokant:
  • 150 gram sukker
  • 80 gram hele mandler
  • Til chokolademousse:
  • 125 gram god, mørk chokolade
  • 100 gram stuetempererede æggeblommer
  • 75 gram sukker
  • 150 gram stuetempererede æggehvider
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:
  • Start med at lave chokolademoussen:
  • Smelt chokoladen over vandbad - tag den af varmen og afkøl chokoladen lidt
  • Pisk æggeblommer og de 75 gram sukker til en luftig æggesnaps
  • Pisk (i en anden skål) æggehvider, sammen med de to spsk. sukker, til en luftig og sej marengs
  • Hæld den lune chokolade over til æggesnapsen, og rør godt rundt, til massen er ensarten
  • Tilsæt 1/3 af marengsen til chokolademassen og rør igen til massen til er ensartet
  • Hæld nu chokoladeblandingen over i skålen med den resterende marengs og vend forsigtigt massen sammen. Sørg for at beholde så meget af luften i æggehviderne som muligt
  • Anret med det samme chokolademoussen i seks portionsglas/skåle. Brug en sprøjtepose, så chokolademoussen får en pæn og ensartet overflade
  • Stil nu de seks glas i køleskabet og lad dem stå til de skal serveres. Chokolademoussen vil nu sætte sig og blive lidt mere stiv, men dog stadig luftig
  • Mens chokolademoussen køler af, skal du lave mandel-krokant til toppen:
  • Smelt sukkeret på en tør pande. Hold øje med det - for lige pludseligt går det stærkt. Sukkeret skal blive til en fin lysebrun karamelmasse. Rør i massen hele tiden
  • Når sukkeret er smeltet tilsættes mandler og disse vendes i karamelmassen i ca. 1 minut
  • Når mandlerne er vendt rundt i karamellen, hældes hele herligheden ud på et stykke bagepapir
  • Lad krokanten afkøle helt og hak derefter krokanten med en savtakket kniv
  • Mandel-krokanten drysses på toppen af chokolademoussen lige inden servering

Chokolademousse med mandel-krokant


Ingen kommentarer:

Send en kommentar