For nogle dage siden faldt jeg over denne opskrift, og min chokolademousse-debut blev en stor succes. Denne mousse er cremet, luftig, lækker og smager virkelig meget af chokolade.
Og yes sir...det er en Blomsterberg-opskrift. Den dame kan noget!
Chokolademousse med mandel-krokant (til 6 personer)
Ingredienser:
- Til mandel-krokant:
- 150 gram sukker
- 80 gram hele mandler
- Til chokolademousse:
- 125 gram god, mørk chokolade
- 100 gram stuetempererede æggeblommer
- 75 gram sukker
- 150 gram stuetempererede æggehvider
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
- Start med at lave chokolademoussen:
- Smelt chokoladen over vandbad - tag den af varmen og afkøl chokoladen lidt
- Pisk æggeblommer og de 75 gram sukker til en luftig æggesnaps
- Pisk (i en anden skål) æggehvider, sammen med de to spsk. sukker, til en luftig og sej marengs
- Hæld den lune chokolade over til æggesnapsen, og rør godt rundt, til massen er ensarten
- Tilsæt 1/3 af marengsen til chokolademassen og rør igen til massen til er ensartet
- Hæld nu chokoladeblandingen over i skålen med den resterende marengs og vend forsigtigt massen sammen. Sørg for at beholde så meget af luften i æggehviderne som muligt
- Anret med det samme chokolademoussen i seks portionsglas/skåle. Brug en sprøjtepose, så chokolademoussen får en pæn og ensartet overflade
- Stil nu de seks glas i køleskabet og lad dem stå til de skal serveres. Chokolademoussen vil nu sætte sig og blive lidt mere stiv, men dog stadig luftig
- Mens chokolademoussen køler af, skal du lave mandel-krokant til toppen:
- Smelt sukkeret på en tør pande. Hold øje med det - for lige pludseligt går det stærkt. Sukkeret skal blive til en fin lysebrun karamelmasse. Rør i massen hele tiden
- Når sukkeret er smeltet tilsættes mandler og disse vendes i karamelmassen i ca. 1 minut
- Når mandlerne er vendt rundt i karamellen, hældes hele herligheden ud på et stykke bagepapir
- Lad krokanten afkøle helt og hak derefter krokanten med en savtakket kniv
- Mandel-krokanten drysses på toppen af chokolademoussen lige inden servering
Chokolademousse med mandel-krokant |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar