onsdag den 1. februar 2017

Moussebomber med lime og basilikum

Det her er en meget smuk, en meget uimodståelig og en meget bitte lille dessert. Faktisk er den blot ca. fire mundfulde stor - men hvilke fire mundfulde!!

Jeg brugte den som en lille pre-dessert i en menu med flere retter - men det kan også sagtens være en lille hapser til kaffen eller en del af et dessertbord eller lignende.

Den består af sprøde mørdejsbunde - toppet med den lækreste mousse, der smager både sødt og syrligt. Eftersmagen af basilikum er uovertruffen og fungerer sindsygt godt sammen med smagen af lime.

Moussebomberne blev meget vellykkede i dette første forsøg - så det er en opskrift, som absolut skal bruges ved andre lejligheder også.

Opskriften er fra Maja Vases desserttapas. Blog: Chocolat.


Moussebomber med lime og basilikum

Moussebomber med lime og basilikum (8 stk.)

Ingredienser:
  • Til mørdejsbundene:
  • 60 gram hvedemel
  • 15 gram mandelmel
  • 25 gram flormelis
  • 35 gram koldt smør
  • 0,5 knivspids salt
  • 0,5 æg
  • Til Moussebomberne:
  • 3 balde husblas
  • 100 gram limesaft (ca. 8 limefrugter)
  • 100 gram sukker
  • 20 friske basilikumblade (+ eventuelt 8 stk. til pynt)
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 150 gram skyr

Fremgangsmåde:
  • Start med at bage mørdejsbundene:
  • Kom hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål. Rør godt rundt.
  • Tilsæt det kolde smør og gnid det godt ind i de tørre ingredienser. 
  • Ælt dejen så meget sammen du kan - med hænderne - og saml til sidst dejen med ægget.
  • Rul dejen flad, mellem to stykker bagepapir, og lade den hvile sådan i køleskabet i minimum en time.
  • Stik små bunde ud med en rund kageudstikker (ca. 5 cm. i diameter).
  • Bag bundene ved 175 grader til de gyldne.
  • Afkøl bundene på en bagerist.
  • Kom bundene i en tætsluttende beholder og sæt dem til side.
  • Nu skal du lave moussebomberne:
  • Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand.
  • Bring limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt denne i den varme lime-sirup.
  • Sigt limesiruppen og lad den køle af.
  • Stød 1 tsk. sukker og de friske basilikumblade til puré i en morter.
  • Kom piskefløden og basilikumpuré i en stor skål og pisk det til let skum.
  • Tilsæt skyr, og pisk det forsigtigt sammen med flødeskummet.
  • Vend lidt af skummet i den lune limesirup - og vend derefter resten i.
  • Fordel moussen i en silikoneform med 8 halvkugler (ca. 4 cm. i diameter), og sæt formen med halvkuglerne i fryseren natten over.
  • Ved servering:
  • Placer en mørdejsbund på midten af en tallerken. 
  • Tryk en frossen moussebombe ud af silikoneformen og placer den ovenpå bunden.
  • Da moussen er frossen, er det vigtigt, at moussebomberne står ved stuetemperatur i ca. 30 minutter inden de serveres.
  • Lige inden servering pyntes eventuelt med små, friske basilikumblade.


Moussebomber med lime og basilikum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar