fredag den 14. november 2014

Chokochili-småkager

Disse småkager er sjove at lave og så giver de også noget særligt til øjet. Og nårr ja - de smager faktisk også ret lækkert.
Det er egentlig en opskrift som hører julen til - men jeg synes ikke, at de er særlig "julede", så de kan sagtens bages (og spises) hele året.

Småkagerne er af en klassisk småkagedej, som dog får et ekstra lille pift af kakao og chili.

Chokochili-småkager

Chokochili småkager (125 stk.)

Ingredienser:
  • 500 gram hvedemel
  • 190 gram flormelis
  • 375 gram koldt smør
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • 1 spsk. usødet kakao
  • 1 tsk. stødt chili

Fremgangsmåde:
  • Bland hvedemel og flormelis i et stort fad
  • Tilsæt smørret i mindre stykker og smuldr smørret ud i melet
  • Saml dejen med ægget og ælt dejen så den lige akkurat hænger sammen
  • Del dejen i to portioner, og indarbejd kakaopulver og chili i den ene halvdel
  • Ælt også dejen uden kakao og chili en ekstra gang igennem
  • Læg begge dejklumper i køleskabet i ca. 30 minutter
  • Når dejen har hvilet og er afkølet en smule  rulles begge portioner dej tyndt ud, til to lige store firkanter
  • Pensl den ene firkant med sammenpisket æg og læg den anden firkant ovenpå
  • Rul dejen til en roulade og lad igen dejen hvile i køleskab. Denne gang i en time. Dejen skal blive helt kold
  • Når dejen er kold skæres rouladen ud i ca. 3 mm tykke skiver. Disse lægges på bageplader beklædt med bagepapir, og bages i 6-8 minutter ved 200 grader (ovnen skal forvarmes)
  • Når kagerne er bagt afkøles de på en bagerist og gemmes i en dåse

Chokochili-småkager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar