mandag den 13. oktober 2014

Moster Gerdas fantastiske rugbrød

Der er flere i min familie, som er dygtige i køkkenet. Min moster Gerda er bestemt ingen undtagelse. Hos Gerda bliver man altid forkælet med lækkerier, og hun er en sand mester i både lækker mad, dejligt brød og søde sager.
Gerda har lært mig at bage noget virkeligt lækkert rugbrød. Rugbrødet er med masser af lækre kerner og melsorter, og så er det helt uden gær. Det betyder, at det er både hurtigt og nemt - ingen hævetid og ingen æltning.

Brødet smager lækkert, både med pålæg, men også bare med lidt smør.

Moster Gerdas fantastiske rugbrød

Moster Gerdas fantastiske rugbrød (2 brød)

Ingredienser:
  • 2 dl. grahamsmel
  • 3 dl. sigtemel
  • 1 dl. havregryn
  • 1,5 dl. hvedeklid
  • 1,75 dl. groft rugmel
  • 1,5 dl. knækkede rugkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1,5 dl. hørfrø
  • 5 dl. hvedemel
  • 3 tsk. salt
  • 5 tsk. natron
  • 0,5 dl. sirup
  • 1 l. kærnemælk

Fremgangsmåde:
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  • Rør sirup og kærnemælk i og rør det hele godt sammen. Dejen skal være våd og klistret
  • Kom dejen i to rugbrødsforme, beklædt med bagepapir
  • Drys evt. med frø eller kerner
  • Bag brødene på nederste rille i ovnen, ved 175 grader i 1 time og 45 minutter
  • Køl brødene af på en bagerist
  • Brødene er fryseegnede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar