mandag den 6. oktober 2014

Hindbærroulade

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret stor fan af den gode Mette Blomsterberg. Akkuratesse og håndværk af Mettes kaliber skal man lede meget længe efter. Og så er hun pertentlig...og det kan jeg jo godt lide. Ellers får "vi" det dårligt :)
At hun så "simpelthen", siger "simpelthen" urimeligt mange gange i hendes tv-programmer, og at det "simpelthen" kan blive rigtig irriterende at høre på - ja, det må regnes for at være en detalje :)


Jeg har afprøvet flere af hendes opskrifter, og her er turen kommet til hendes hindbærroulade. En simpel kage, som er hurtig at lave og smager fantastisk af vanille og syrligt søde hindbær.Hvem kan stå for det?

Hindbærroulade

Hindbærroulade (til 6 personer)

Ingredienser:
  • 200 gram god hindbærmarmelade (meget gerne hjemmelavet)
  • 0,5 stk. vanillestang
  • 65 gram sukker
  • 100 gram æggeblommer
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 gram æggehvider

Fremgangsmåde:
  • Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv
  • Mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
  • Pisk sukker, vanille og æggeblommer til en tyk og luftig æggesnaps
  • Bland mel og bagepulver, og sigt dette ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Stop når dejen er ensartet
  • Fodel dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Stryg den lige tykt ud over det hele i et rektangel, der måler ca. 35x45 cm.
  • Bag rouladedejen i 7-8 minutter til den er ganske let gylden, ved 200 grader. Pas på ikke at bage kagebunden for meget, for så bliver den svær at rulle sammen.
  • Lad den bagte kagebund køle af i et par minutter, men ikke så den bliver helt kold
  • Tag et stykke bagepapir, på størrelse med kagebunden og drys dette med sukker
  • Vend den let afkølede kagebund på hovedet, så oversiden af den bagte kagebund nu ligger på sukkeret
  • Befri kagebunden fra det bagepapir, som den er bagt på
  • Stryg nu hindbærmarmeladen ud over hele bunden i et jævnt lag
  • Rul da forsigtigt det hele sammen til en roulade på langs
  • Dæk rouladen til og stil den i køleskabet, så den afkøles helt, før du skærer den ud
  • Rouladen holder sig frisk, tildækket i køleskab, i ca. fire dage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar