Det er vel heller ikke det værste - det smager jo dejligt, hvis man formår at få luft ind i brødet, få en god skorpe, en fin krumme og en god smag.
Jeg øver mig stadig - men de her burgerboller, de blev en succes allerede efter første forsøg. De er super nemme, og de smagte fantastisk.
Jeg gider ikke købe "pap-burgerboller" mere - fra nu af skal de være hjemmebagt.
Grove burgerboller med sesam på toppen |
Grove burgerboller med sesam på toppen (12 stk.)
Ingredienser:
- 50 gram gær
- 5 dl. lunt vand
- 2,5 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 æg
- 0,4 dl. olivenolie
- 150 gram groft rugmel
- 100 gram havregryn
- 500-550 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i den lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud heri
- Rør rugmel og havregryn i
- Ælt hvedemel i (gerne på røremaskine) og ælt dejen godt igennem (ca. 10-12 minutter på maskine)
- Lad dejen hæve i en time
- Slå dejen ud på et meldrysset bord. del den i 12 lige store stykker og tril dem til boller
- Tryk bollerne let flade, så de er ca. 2 cm. i højden, og lad dem efterhæve på pladen i 30 minutter.
- Pensel med sammenpisket æg og drys med rigeligt sesamfrø
- Bag bollerne i 12 minutter ved 210 grader, til de er gyldne
- Afkøl på en rist, og brug dem til hjemmelavede burgere, eller sandwich til madpakken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar