søndag den 14. september 2014

En hjemmelavet burger fortjener en god bolle

Jeg har aldrig været en haj til det der med brød, men nu hvor jeg er blevet ejer af en røremaskine, så har jeg faktisk kun fået gode resultater. Det ender med, at jeg også bliver sådan en der elsker at bage godt brød.
Det er vel heller ikke det værste - det smager jo dejligt, hvis man formår at få luft ind i brødet, få en god skorpe, en fin krumme og en god smag.

Jeg øver mig stadig - men de her burgerboller, de blev en succes allerede efter første forsøg. De er super nemme, og de smagte fantastisk.
Jeg gider ikke købe "pap-burgerboller" mere - fra nu af skal de være hjemmebagt.


Grove burgerboller med sesam på toppen

Grove burgerboller med sesam på toppen (12 stk.)

Ingredienser:
  • 50 gram gær
  • 5 dl. lunt vand
  • 2,5 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 0,4 dl. olivenolie
  • 150 gram groft rugmel
  • 100 gram havregryn
  • 500-550 gram hvedemel

Fremgangsmåde:
  • Opløs gæren i den lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud heri
  • Rør rugmel og havregryn i
  • Ælt hvedemel i (gerne på røremaskine) og ælt dejen godt igennem (ca. 10-12 minutter på maskine)
  • Lad dejen hæve i en time
  • Slå dejen ud på et meldrysset bord. del den i 12 lige store stykker og tril dem til boller
  • Tryk bollerne let flade, så de er ca. 2 cm. i højden, og lad dem efterhæve på pladen i 30 minutter.
  • Pensel med sammenpisket æg og drys med rigeligt sesamfrø
  • Bag bollerne i 12 minutter ved 210 grader, til de er gyldne
  • Afkøl på en rist, og brug dem til hjemmelavede burgere, eller sandwich til madpakken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar