For flere år siden fik jeg en hævekurv i gave, men jeg har faktisk aldrig fået afprøvet den. Nu var der en oplagt mulighed.
Det er bestemt ikke sidste gang, at den fine kurv kommer ud af skabet - for det var nemt og lige til...og så blev brødet virkelig smukt!
Et brød, der både smager og mætter godt.
Fransk landbrød i hævekurv |
Ingredienser:
- 5 dl. vand
- 25 gram gær
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. havsalt
- 2 spsk. olivenolie
- 200 gram hvedemel
- 200 gram sigtet speltmel
- 200 gram groft rugmel
Fremgangsmåde:
- Gæren smuldres i en stor skål
- Udblød gæren med vandet og tilsæt honning, salt og olivenolie og rør godt rundt
- Tilsæt de tre slags mel og ælt dejen sammen (dette gøres nemmest på en røremaskine - giv dejen 12 minutter med en dejkrog)
- Lad dejen hvile i 20 minutter
- Slå dejen ud på bordet, og ælt det let. Form til sidst dejen som en rund kugle
- Drys hævekurven med rigeligt hvedemel og læg dejen forsigtigt op i kurven
- Lad dejen hæve i kurven, et lunt sted, i to timer
- Forvarm ovnen til 250 grader, med en bradepande i bunden
- Efter hævetiden vippes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir, og sættes midt i ovnen. Hæld 1 dl. vand i bradepanden i bunden af ovnen, og luk ovnlågen hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen. Sluk nu ovnen, og vent i 5-10 minutter
- Tænd atter ovnen - denne gang på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter
- Brug med fordel et stegetermometer - når centrumtemperaturen er mellem 94 og 96 grader er brødet færdigt.
- Afkøl brødet på en bagerist.
Fransk landbrød i hævekurv |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar