søndag den 31. august 2014

Fransk landbrød i hævekurv

I går skulle jeg have bedste-veninden til middag. Jeg havde lavet satay kyllingespyd med peanutsauce, og en grøn salat. Jeg synes dog også, at vi skulle have et lækkert brød til.
For flere år siden fik jeg en hævekurv i gave, men jeg har faktisk aldrig fået afprøvet den. Nu var der en oplagt mulighed.

Det er bestemt ikke sidste gang, at den fine kurv kommer ud af skabet - for det var nemt og lige til...og så blev brødet virkelig smukt!
Et brød, der både smager og mætter godt.

Fransk landbrød i hævekurv
Fransk landbrød i hævekurv (1 rundt brød)

Ingredienser:
  •  5 dl. vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram sigtet speltmel
  • 200 gram groft rugmel

Fremgangsmåde:
  • Gæren smuldres i en stor skål
  • Udblød gæren med vandet og tilsæt honning, salt og olivenolie og rør godt rundt
  • Tilsæt de tre slags mel og ælt dejen sammen (dette gøres nemmest på en røremaskine - giv dejen 12 minutter med en dejkrog)
  • Lad dejen hvile i 20 minutter
  • Slå dejen ud på bordet, og ælt det let. Form til sidst dejen som en rund kugle
  • Drys hævekurven med rigeligt hvedemel og læg dejen forsigtigt op i kurven
  • Lad dejen hæve i kurven, et lunt sted, i to timer
  • Forvarm ovnen til 250 grader, med en bradepande i bunden
  • Efter hævetiden vippes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir, og sættes midt i ovnen. Hæld 1 dl. vand i bradepanden i bunden af ovnen, og luk ovnlågen hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen. Sluk nu ovnen, og vent i 5-10 minutter
  • Tænd atter ovnen - denne gang på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter
  • Brug med fordel et stegetermometer - når centrumtemperaturen er mellem 94 og 96 grader er brødet færdigt.
  • Afkøl brødet på en bagerist.

Fransk landbrød i hævekurv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar