Hovedet bliver temmelig fyldt på sådan nogle dage, så jeg tænkte, at vi kunne trænge til en lille sød ting på lærerværelset. Det fik mig i køkkenet, og her er hvad jeg forkælede verdens bedste kollegaer med, på verdens bedste skole.
En sød lille sommersag med citron og jordbær - god til kaffe, og særdeles god til at give blodsukkeret et skud, så en skolelærer kan komme godt fra start på et helt nyt skoleår :)
Citroncupcakes med jordbærfrosting |
Ingredienser:
- Til dejen:
- 180 gram sukker
- 100 gram blød margarine
- 225 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. vanillesukker
- 0,25 tsk. salt
- 3 æg
- 2 dl. ymer eller creme fraiche
- saft og skal af 1 citron
- 3 spsk. frysetørret jordbær
- Til frostingen:
- 300 gram flormelis
- 100 gram smør (ikke margarine)
- 20 friske eller frosne jordbær, som moses og pureres
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Pisk margarine og sukker til en ensartet masse.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Tilføj herefter mel, bagepulver, vanillesukker og salt - skiftevis med ymer, som på forhånd er tilsat citronsaft og citronskal.
- Vend de frysetørrede jordbærstykker i dejen til sidst.
- Fyld herefter dejen i formene (det bedste resultat opnås ved at bruge papirforme i en fast muffinform).
- Bag kagerne i ca. 15 minutter til de er let gyldne.
- Afkøl kagerne og pisk i mens frostingen sammen.
- Pisk flormelis og smør til en smuldret masse. Saml frostingen med jordbærpureen.
- Put frostingen i en sprøjtepose med den tylle du ønsker at dekorere med.
- Pynt kagerne med frostingen og top evt. med frysetørrede jordbær (som på billedet).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar