onsdag den 13. august 2014

Citron cupcakes med jordbærfrosting

I denne uge er jeg startet op på arbejde igen, efter en dejlig sommerferie. De første dage blev brugt med utallige møder af den ene eller den anden slags. Al denne mødeaktivitet var jeg langt fra alene om - alle mine dejlige kollegaer var også særdeles aktive ud i møder.
Hovedet bliver temmelig fyldt på sådan nogle dage, så jeg tænkte, at vi kunne trænge til en lille sød ting på lærerværelset. Det fik mig i køkkenet, og her er hvad jeg forkælede verdens bedste kollegaer med, på verdens bedste skole.

En sød lille sommersag med citron og jordbær - god til kaffe, og særdeles god til at give blodsukkeret et skud, så en skolelærer kan komme godt fra start på et helt nyt skoleår :)




Citroncupcakes med jordbærfrosting
Citron cupcakes med jordbærfrosting (12 almindelig cupcakes eller 24 mini cupcakes)


Ingredienser:

  • Til dejen:
  • 180 gram sukker
  • 100 gram blød margarine
  • 225 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. vanillesukker
  • 0,25 tsk. salt
  • 3 æg
  • 2 dl. ymer eller creme fraiche
  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. frysetørret jordbær
  • Til frostingen:
  • 300 gram flormelis
  • 100 gram smør (ikke margarine)
  • 20 friske eller frosne jordbær, som moses og pureres


Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk margarine og sukker til en ensartet masse.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Tilføj herefter mel, bagepulver, vanillesukker og salt - skiftevis med ymer, som på forhånd er tilsat citronsaft og citronskal.
  • Vend de frysetørrede jordbærstykker i dejen til sidst.
  • Fyld herefter dejen i formene (det bedste resultat opnås ved at bruge papirforme i en fast muffinform).
  • Bag kagerne i ca. 15 minutter til de er let gyldne.
  • Afkøl kagerne og pisk i mens frostingen sammen.
  • Pisk flormelis og smør til en smuldret masse. Saml frostingen med jordbærpureen.
  • Put frostingen i en sprøjtepose med den tylle du ønsker at dekorere med.
  • Pynt kagerne med frostingen og top evt. med frysetørrede jordbær (som på billedet).



Ingen kommentarer:

Send en kommentar