mandag den 4. august 2014

Chokoladekage

Chokoladekage er en klassiker - og det er ikke svært at forstå, for en god chokoladekage smager da bare himmelsk. En god chokoladekage skal, i min optik, være luftig, svampet og smage virkelig meget af chokolade!

Inden jeg brugte nogle år på lærerseminariet, og efterfølgende blev lærer, var jeg pædagogmedhjælper i SFOen på Søllinge skole. Her bagte vi ofte med børnene, og hvis de selv kunne vælge hvilken kage vi skulle bage, så blev det denne chokoladekage.

Søllinge skole eksisterer ikke mere - men det gør chokoladekagen her. Og heldigvis for det :)

Chokoladekage (en lille bradepande - ca. 25x35 cm.)

Ingredienser:
  • 400 gram hvedemel
  • 100 gram usødet kakao
  • 1 tsk. natron
  • 350 gram sukker
  • 5 dl. appelsinjuice
  • 4 æg
  • 200 gram smeltet margarine
  • Chokolade og kokosmel til pynt (evt. også lidt frysetørret hindbær eller jordbær)

Fremgangsmåde:
  • Æg og sukker piskes let og luftigt.
  • Smeltet margarine (som er afkølet lidt), natron og appelsinjuice blandes i.
  • Hvedemel og kakao blandes, og piskes i lidt efter lidt, til dejen er glat og ensartet.
  • Kagen hældes i en lille bradepande, beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages i ca. 30 minutter ved 175 grader.
  • Når kagen er bagt, og har afkølet en smule, fordeles mørk overtrækschokolade over kagen. Når dette er smeltet, smøres det ud i et jævnt lag, der dækker hele kagens overflade.
  • Drys til sidst med kokosmel (og evt. frysetørrede bær).
  • Afkøl kagen helt - skær stykker ud af kagen og spis :)

Chokoladekage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar