mandag den 4. august 2014

Sommer fragilité med friske bær

Her i den varme, danske sommer står is nok lidt højere på de flestes ønskeseddel, end kage. Det er der ikke noget at sige til, med de varmegrader vi har os.
Men en god sommerkage skal man ikke underkende - for det kan også være lækkert i det varme vejr - med en god kop kaffe til.
Her er en nem sommerkage, hvor der gøres brug af de mange friske sommerbær som haverne rundt omkring rummer.

Jordbær og blåbær - smukke farver

Sommer fragilité med friske bær

Ingredienser:
  • 6 stk. æggehvider
  • 3 dl. sukker
  • 1 dl. kagecreme-pulver (et brev)
  • 100 gram hakkede hasselnødder
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 dl. flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker
  • Masser af friske bær
  • Evt. lidt hakket, mørkt chokolade til drys

Fremgangsmåde:
  • Start med at piske æggehvider og sukker til en luftig marengs. 
  • Vend kagecreme-pulver og de hakkede hasselnødder i marengsen.
  • Fordel dejen på en bageplade med papir, til en rund fragilité-bund.
  • Bag fragilité-bunden ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  • Afkøl fragilitéen inden den pyntes med creme og bær.
  • Mens kagen afkøler, laves cremen:
  • Pisk piskefløden til en letpisket flødeskum. Rør flormelis og vanillesukker i flødeskummen og fordel den i et jævnt lag over den kolde fragilité-bund.
  • Skyld og rens de friske bær, og fordel dem over cremen. Drys evt. med hakket, mørkt chokolade.
  • Somme fragilitéen serveres straks.

Sommer fragilité med friske bær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar