Men en god sommerkage skal man ikke underkende - for det kan også være lækkert i det varme vejr - med en god kop kaffe til.
Her er en nem sommerkage, hvor der gøres brug af de mange friske sommerbær som haverne rundt omkring rummer.
Jordbær og blåbær - smukke farver |
Sommer fragilité med friske bær
Ingredienser:
- 6 stk. æggehvider
- 3 dl. sukker
- 1 dl. kagecreme-pulver (et brev)
- 100 gram hakkede hasselnødder
- 5 dl. piskefløde
- 1 dl. flormelis
- 2 tsk. vanillesukker
- Masser af friske bær
- Evt. lidt hakket, mørkt chokolade til drys
Fremgangsmåde:
- Start med at piske æggehvider og sukker til en luftig marengs.
- Vend kagecreme-pulver og de hakkede hasselnødder i marengsen.
- Fordel dejen på en bageplade med papir, til en rund fragilité-bund.
- Bag fragilité-bunden ved 175 grader i ca. 20 minutter.
- Afkøl fragilitéen inden den pyntes med creme og bær.
- Mens kagen afkøler, laves cremen:
- Pisk piskefløden til en letpisket flødeskum. Rør flormelis og vanillesukker i flødeskummen og fordel den i et jævnt lag over den kolde fragilité-bund.
- Skyld og rens de friske bær, og fordel dem over cremen. Drys evt. med hakket, mørkt chokolade.
- Somme fragilitéen serveres straks.
Sommer fragilité med friske bær |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar