tirsdag den 15. juli 2014

Cookies med peanuts, mørk chokolade og havsalt

Jeg har bagt disse cookies nogle gange efterhånden, og hver gang med stor succes. Det er en lidt anderledes småkage, som smager salt og sødt på en og samme gang - og hvis du er til peanuts, så vil disse cookies helt bestemt være et hit til dine smagsløg.
De er tilmed meget nemme at bage, og så er de glutenfri, hvis man skal bage kage til gluten-allergikere.
I går havde vi et par gode venner til en kop sommer-kaffe, og så røg der lige sådan en portion i ovnen.


Cookies med peanuts, mørk chokolade og havsalt (16 stk.)

Ingredienser:
  • 225 gram creamy peanutbutter
  • 150 gram sukker
  • 1 stort æg
  • 0,50 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. havsalt
  • 50 gram hakkede peanuts
  • 50 gram hakket mørk chokolade
  • Lidt ekstra havsalt til drys/pynt
Fremgangsmåde:
  • Kom peanutbutter, sukker, æg, bagepulver og salt i en skål, og rør det sammen med et piskeris.
  • Hak peanuts og chokolade groft og vend dette i dejen med en ske.
  • Ælt evt. dejen helt sammen på et bord (dejen er meget fedtet, men hænger ikke i).
  • Del dejen i 16 klumper og tril dem let til kugler.
  • Placer kuglerne med lige afstand på en bageplade med bagepapir og giv dem et let tryk med håndfladen, så de bliver halv-flade.
  • Bag de 16 cookies midt i ovnen, ved 175 grader i 12-14 minutter.
  • Drys de varme cookies med havsalt og lad dem køle af på en bagerist.
  • Spises når de er afkølet - eller gemmes i en lufttæt beholder.

Cookies med peanuts, mørk chokolade og havsalt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar