Jeg var rigtig glad, da Anna spurgte mig, om jeg ville bage til hendes store dag. For selvfølgelig ville jeg rigtig gerne det.
Anna bestilte blåbær cupcakes - og så skulle frostingen være syren-lilla, så kagerne passede til bordpynten.
Blåbær Cupcakes |
Blåbær cupcakes med syren-lilla vanillefrosting (24 stk. mini)
Ingredienser:
- Til dejen:
- 220 gram hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. vanillesukker
- 60 gram blødt smør
- 180 gram sukker
- 2 store æg
- 1,5 dl.creme fraiche
- En håndfuld friske blåbær
- Til frostingen:
- 300 gram flormelis
- 100 gram blødt smør
- 1 tsk. vanillesukker
- Blå og rød frugtfarve (så farven bliver som du ønsker)
- Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader. Gør bagefter en fast cupcake-form klar, med 12 papirforme.
- Bland mel og bagepulver grundigt i en skål.
- Bland smør, sukker og vanillesukker i en skål og pisk grundigt med en håndmikser.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
- Tilsæt creme fraiche og pisk, og pisk til sidst mel og bagepulver i.
- Vend til sidst de hele blåbær i dejen. Pas på de ikke mases, da dejen så bliver blå.
- Kom dejen i de 12 muffinforme med en ske. Fyld formene 2/3 op.
- Bag kagerne til de er gyldne - ca. 25 minutter.
- Afkøl kagerne, inden de pyntes med frostingen.
- Mens kagerne afkøler røres frostingen sammen. Alle ingredienser piskes sammen - frugtfarven til sidst. Hvis den mangler lidt fugtighed, tilsæt da en lille smule mælk.
- Put frostingen i en sprøjtepose med en stjernetylle. Dekorer kagerne og pynt med et helt blåbær til sidst.
- Tip: man kan med fordel tilsætte dejen 100 gram mørkt, hakket chokolade, hvis man ønsker det.
Blåbær Cupcakes |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar