torsdag den 26. juni 2014

Familien Bjerrings fødselsdags-lagkage

I dag er det Jespers fødselsdag...hurra, hurra, hurra...

Og eftersom min søde kæreste lyder efternavnet "Bjerring", så skulle der naturligvis "Familien Bjerrings fødselsdags-lagkage" på bordet.
Denne lagkage er obligatorisk på fødselsdagsbordet i Jespers familie, og i dag blev jeg - med denne udgave - godkendt, ud i kunsten at lave den. Det var Jespers søn, Svend, der gav godkendelsen, og eftersom han er en ægte Bjerring, så tager jeg det som et STORT kompliment :)

Familien Bjerrings fødselsdags-lagkage

Familien Bjerrings fødselsdags-lagkage (8-10 personer)

Ingredienser:
  • 3 chokolade-lagkagebunde (hjemmebagte, eller købte)
  • ½ liter piskefløde
  • 1 pose frosne hindbær
  • Lidt flormelis
  • Smeltet mørk chokolade til toppen (ca. 60 gram)
  • Evt. lidt frysetørret hindbær til pynt
Fremgangsmåde:
  • Optø hindbærrene og fordel dem på en flad tallerken.
  • Drys flormelis over bærrene og lad dem trække i ca. 15. minutter.
  • Pisk piskefløden til skum - den skal være rimelig fast i konsistensen, men naturligvis ikke som smør.
  • Mos hindbærrene med en gaffel, så de blandes godt med den flormelis de er drysset med.
  • Vend hindbærrene i fløden, så de er godt fordel.
  • Læg nu lagkagen sammen med et godt lag af hindbær-fløden mellem bundene. Gem evt. lidt til at pynte kanten med.
  • Fodel til sidst den smeltede chokolade over toppen af lagkagen, og drys evt. med frysetørret hindbær.
  • Pynt kanten med resten af hindbær-fløden, hvis du synes - og sæt flag i kagen.
  • Hip hip hurra :)

Og her et eksemplar af kagen, til den ældste Bjerring. Min svigerfar, Verner :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar