søndag den 15. juni 2014

Smørkager med sukkerdrys

Småkager er hyggelige at bage, og hyggelige at servere. Det er dejligt altid at have en dåse småkager i skabet, som man kan byde af - sammen med den kaffe de uventede gæster får.

Her kommer min svigerfars favorit - og i følge ham, så er det de bedste småkager han har smagt siden 1972. Og det siger da alligevel noget!!
De er nemme at lave - og slemt vanedannende :)


Smørkager med sukkerdrys

Ingredienser:
  • 225 gram hvedemel
  • 1,5 spsk. kartoffelmel
  • 100 gram sigtet flormelis
  • 200 gram smør
  • Sukker til drys
Fremgangsmåde:
  • Hvedemel, flormelis og kartoffelmel blandes sammen, og heri smuldres det kolde smør. Dejen æltes til den er sammenhængende og lægges på køl i nogle timer (eller natten over).
  • Dejen deles i mindre stykker, som blødgøres ved æltning i hånden og herefter rulles ud med en kagerulle. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  • Den udrullede dej deles nu i ruder i 4x5 cm.
  • De små kager sættes på en bageplade med bagepapir og bages på nederste ovnrille i ca. 8 minutter, ved 175 grader.
  • Når kagerne er bagt vendes de straks på hovedet i sukker og afkøler på en bagerist.
Smørkager med sukkerdrys

Ingen kommentarer:

Send en kommentar