Her kommer min svigerfars favorit - og i følge ham, så er det de bedste småkager han har smagt siden 1972. Og det siger da alligevel noget!!
De er nemme at lave - og slemt vanedannende :)
Smørkager med sukkerdrys
Ingredienser:
- 225 gram hvedemel
- 1,5 spsk. kartoffelmel
- 100 gram sigtet flormelis
- 200 gram smør
- Sukker til drys
- Hvedemel, flormelis og kartoffelmel blandes sammen, og heri smuldres det kolde smør. Dejen æltes til den er sammenhængende og lægges på køl i nogle timer (eller natten over).
- Dejen deles i mindre stykker, som blødgøres ved æltning i hånden og herefter rulles ud med en kagerulle. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
- Den udrullede dej deles nu i ruder i 4x5 cm.
- De små kager sættes på en bageplade med bagepapir og bages på nederste ovnrille i ca. 8 minutter, ved 175 grader.
- Når kagerne er bagt vendes de straks på hovedet i sukker og afkøler på en bagerist.
Smørkager med sukkerdrys |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar