onsdag den 18. juni 2014

Salte mandler

Salte mandler smager uhyggeligt godt - desværre er de også uhyggeligt dyre at købe.
Heldigvis kan man lave dem selv, og så smager de også bare lidt bedre.
De er gode som en snack til en kold øl, eller et glas god vin - men de kan også bruges som drys over en lækker salat.

En lille nem lækkerbisken - som man kan spise af i et væk :)

Salte mandler - en udsøgt lille snack


Saltmandler

Ingredienser:
  • 200 gram mandler (med skal)
  • 3½ spsk. groft salt
  • 2 dl. kogende vand
Fremgangsmåde:
  • Opløs saltet i det kogende vand. Brug en dyb tallerken.
  • Vend mandlerne rundt i det varme saltvand og dæk tallerknen med staniol. Lad det stå i 15 minutter.
  • Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Bag mandlerne midt i ovnen - vend dem et par gange undervejs.
  • Bagetid: 20 minutter ved 150 grader.
  • Opbevares i en tætsluttende beholder.

1 kommentar:

  1. Uh, har længe tænkt på at lave saltede mandler selv. Har bare fundet så mange forskellige opskrifter på nettet at jeg ikke lige kunne overskue hvilken en jeg skulle prøve... Nu prøver jeg din, den ser god og nem ud :-)

    SvarSlet