Dertil kommer studenterhuer på sned, blå himmel, Dannebrog der vajer i vinden, hekse i massevis, sommerferien - der står på spring og venter med hygge, nærvær, lyse nætter og alt det andet dejlige, der kommer med sommer.
Sankt Hans blev i aften fejret med en sød jordbærtærte. Serveret for søde gæster.
Jordbærtærte - sommerens favorit |
Jordbærtærte (1 tærte - 8 personer)
Ingredienser:
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 100 gram smør
- 50 gram sukker
- 0,5 æg
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 100 gram ren rå marcipan
- 0,5 æg
- 60 gram smeltet mørk chokolade (70%)
- 2,5 dl sødmælk
- 0,5 brev kagecreme-pulver (eller en portion hjemmelavet kagecreme)
- 2 dl. piskefløde - pisket til skum
- 400 gram friske, søde jordbær
- Først laves mørdejen:
- Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker og til sidst samles dejen med det halve æg.
- Sæt mørdejen i køleskab i minimum en halv time.
- Mens mørdejen er på køl, laves marcipanfyldet:
- Pisk smør og sukker sammen med en håndmikser
- Riv marcipanen groft og pisk denne i smør/sukker-massen, sammen med det halve æg.
- Rør det til en jævn masse med en ske.
- Nu skal mørdej og marcipanfyld forenes i den smurte tærteform og bages:
- Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og læg den forsigtigt op i tærteformen.
- Fordel marcipanfyldet ovenpå.
- Bag kagen ved 200 grader i 20 minutter.
- Afkøl kagen, og pensel den smeltede chokolade ud over bunden.
- Stil kagen i køleskabet, til chokoladen har sat sig og er stivnet.
- Nu er det tid til at røre cremen og pynte kagen:
- Rør kagecreme og flødeskum til en jævn creme og fordel den over den bagte kagebund.
- Halver jordbærrene og fordel dem over kagen i et lag.
- Smelt evt. lidt ribsgelé, og put lidt af geléen over bærrene. Drys desuden med hakkede pistacienødder.
- Opbevar jordbærtærten på køl, til den skal spises.
Jordbærtærter som portionsanretning |
Shit den ser lækker ud!!! Og faktisk ikke uoverskuelig svær... Det kan være jeg prøver at kaste mig ud i den....
SvarSlet