mandag den 16. juni 2014

Blondie-cupcakes med flydende hindbærmidte og brændt marengs

Denne opskrift har jeg lavet et par gange, og det har været hit på hit. Disse blondie-cupcakes er fyldt med lækker hvid chokolade, hvilket giver dem en sød og karakteristisk smag. Hindbærmidten giver syren til kagen, der sætter prikken over iét.
En lille fin kage, som er smuk både inden i og uden på.

Blondie-cupcakes med flydende hindbærmidte og brændt marengs


Blondie.cupcakes med flydende hindbærmidte og brændt marengs 
(24 stk. mini)

Ingredienser:
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvid chokolade (vælg kvalitet)
  • 2 små æg
  • 75 gram sukker
  • 50 gram hvedemel
  • En knivspids salt
  • 1 tsk revet citronskal
  • Hindbærmarmelade (fyld)
  • 2 æggehvider (til marengs)
  • 100 gram sukker (til marengs)
Fremgangsmåde:
  • Smelt smørret og den hvide chokolade i en kasserolle ved svag varme. Lad massen afkøle let.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps, og pisk mel, salt og citronskal i.
  • Vend den afkølede smør/chokolademassen i dejen.
  • Fyld de 20 små forme - det bedste resultat opnås ved at bruge papirforme i en fast cupcake-form. Fyld formene 2/3 del op.
  • Bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Når kagerne er bagte og kolde, laves en lille fordybning i midten af hver kage. Jeg bruger den store ende af en lille tylle til dette.
  • I hver lille fordybning fyldes nu hindbærmarmelade.
  • Til sidst røres en marengs af æggehvider og sukker. Start med at piske æggehviderne næsten stive. Hæld derefter sukker i lidt efter lidt, og pisk i ca. 8-10 minutter til marengsen er glat og stiv.
  • Put marengsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl, og sprøjt marengsen på toppen af kagerne.
  • Til sidst brændes marengsen med en gasbrænder.

Blondie-cupcakes med flydende hindbærmidte og brændt marengs

Ingen kommentarer:

Send en kommentar