Lige om lidt kommer de syrlige appelsiner i supermarkederne - og efter min smag er de allerbedst, når de er så sure og syrlige, som de overhovedet kan blive. Se DET er et hit her hos mig.
Når de kommer i en kage bliver de anderledes søde, og det er altså også fantastisk.
Her får I opskriften på de lækreste appelsinmuffins, med skøn og syrlig glasur på toppen.
Appelsinmuffins med chokolade og glasur |
Appelsinmuffins med chokolade og glasur (16 stk.)
Ingredienser:
- 3 æg
- 2 dl. sukker
- 4 dl. hvedemel
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 100 gram smeltet smør
- 100 gram mørk chokolade (groft hakket)
- 3 appelsiner (saft og skal)
- 1 appelsin (saft) + flormelis til glasur.
- Evt. appelsinskal til pynt.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft og lad den forvarme.
- Kom æg, sukker og vanillesukker i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt, inden det piskes i den luftige æggesnaps.
- Tilsæt mel, bagepulver, chokolade og appelsinskal til dejen, og vend rundt.
- Pres saften ud af de tre appelsiner og vend også dette i dejen.
- Kom dejen i muffinforme. Fyldt dem ca. 2/3 op. Det bedste resultat opnås, hvis du bruger en fast muffinform, med papirforme i sat.
- Bag kagerne midt i ovnen, i ca. 15 minutter. De skal være let gyldne og flot hævede.
- Afkøl kagerne på en rist, i mens du rører glasuren.
- Til glasuren bruger du saften af en appelsin + flormelis, til glasuren har den ønskede konsistens. Den må godt være lidt tyk.
- Hvis du vil have lidt appelsinskaller til pynt (se billede), husk da at rive appelsinen inden du presser saften ud til glasur.
- Pynt hver kage med glasur, og lad glasuren sætte sig inden kagerne serveres.
Appelsinmuffins med chokolade |
Appelsinmuffins med chokolade |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar