søndag den 15. september 2019

Appelsinmuffins med chokolade

Appelsin og chokolade er en djævelsk god kombination - det kan faktisk nærmest ikke gå galt, hvis de to ingredienser kommer til at gå hånd i hånd i en kage!!

Lige om lidt kommer de syrlige appelsiner i supermarkederne - og efter min smag er de allerbedst, når de er så sure og syrlige, som de overhovedet kan blive. Se DET er et hit her hos mig.
Når de kommer i en kage bliver de anderledes søde, og det er altså også fantastisk.

Her får I opskriften på de lækreste appelsinmuffins, med skøn og syrlig glasur på toppen. 

Appelsinmuffins med chokolade og glasur

Appelsinmuffins med chokolade og glasur (16 stk.)

Ingredienser:
  • 3 æg
  • 2 dl. sukker
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram mørk chokolade (groft hakket)
  • 3 appelsiner (saft og skal)
  • 1 appelsin (saft) + flormelis til glasur.
  • Evt. appelsinskal til pynt.

Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft og lad den forvarme.
  • Kom æg, sukker og vanillesukker i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
  • Smelt smørret og lad det afkøle lidt, inden det piskes i den luftige æggesnaps.
  • Tilsæt mel, bagepulver, chokolade og appelsinskal til dejen, og vend rundt.
  • Pres saften ud af de tre appelsiner og vend også dette i dejen.
  • Kom dejen i muffinforme. Fyldt dem ca. 2/3 op. Det bedste resultat opnås, hvis du bruger en fast muffinform, med papirforme i sat.
  • Bag kagerne midt i ovnen, i ca. 15 minutter. De skal være let gyldne og flot hævede.
  • Afkøl kagerne på en rist, i mens du rører glasuren.
  • Til glasuren bruger du saften af en appelsin + flormelis, til glasuren har den ønskede konsistens. Den må godt være lidt tyk.
  • Hvis du vil have lidt appelsinskaller til pynt (se billede), husk da at rive appelsinen inden du presser saften ud til glasur.
  • Pynt hver kage med glasur, og lad glasuren sætte sig inden kagerne serveres.


Appelsinmuffins med chokolade

Appelsinmuffins med chokolade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar