torsdag den 12. september 2019

Blåbærkage

Hvor i alverden bliver min tid af, altså?

Jeg gad godt, at jeg havde al tid i verden til at lege med kager og andet sjovt i mit køkken - og bagefter al tid i verden til at skrive opskrifter og lave gode blogopslag.

Nuvel, sådan ser hverdagen åbenbart ikke ud. Der er arbejde, der skal passes - og tusind andre ting, der skal gøres. Det betyder heldigvis, at når jeg endelig lander i køkkenet, så nyder jeg det dobbelt op :)

Efteråret har sat ind - så småt i hvertfald. Solen varmer lige knap så meget mere, og det er sæson for simremad og kager med sommerens høst af frugter og bær. Snart er det også tid til at gå i sving med de mange lækre æblekager og tærter.

Jeg er altså vild med efterår og vinter. Just saying :)

Her får I opskriften på en lækker, og helt enkel, blåbærkage. Den gør sig godt til den varme kaffe på en råkold efterårsdag. En klat syrlig creme fraiche klæder den desuden ualmindeligt godt.

Blåbærkage

Blåbærkage (1 rund kage - til ca. 8 personer)

Ingredienser:
  • 1 vanillestang
  • 250 gram sukker
  • 250 gram blødt smør
  • 4 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 200 gram blåbær

Fremgangsmåde:
  • Tænd for ovnen og lad den forvarme til 180 grader.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så kornene skiller sig ad.
  • Kom smørret i en skål og tilsæt vanillekorn, og resten af sukkeret. Pisk massen til den er ensartet. Brug en håndmikser.
  • Pisk herefter æggene i et ad gangen, og vend tilsidst melet i.
  • Smør en springform på ca. 24 cm. med smør - eller beklæd den med bagepapir.
  • Kom dejen op i formen.
  • Drys med friske blåbær på hele overfladen, og pres nogle af bærrene lidt ned i dejen.
  • Bag kagen midt i ovnen, i ca. 35-40 minutter. Den skal være gylden og gennembagt.
  • Server lun eller kold, med en klat god creme fraiche "on the side".


Blåbærkage

Blåbærkage (close up)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar